Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 29. 13:06, csütörtök | Helyi sport

Országos Női Teremlabdarúgó Torna Tiszaföldváron

Országos Női Teremlabdarúgó Torna Tiszaföldváron

2012. március 27-én Tiszaföldvár Homoki részén a helyi sportcsarnokban került sor a Országos Női Teremlabdarúgó Tornára.

A két Komárom-Esztergom megyei iskola, a tatabányai Éltes Mátyás Általános Iskola és az oroszlányi Benedek Elek Oktatási és Módszertani Intézmény közös csapatot alkotva indult a tornán. 9 lány utazott el a 300 km-re levő Tiszaföldvárra kísérőikkel: Lacza Albert Tatabányáról és Nagy János Oroszlányból.
A lányok elsőként a gyengébb győri csapattal kerültek szembe. Jó játékkal, helyenként parádésan, 10:0-ra verték az ellenfelet. Különösen jól játszott Vadász Krisztina (Éltes), aki 3 sarkalásos góllal kápráztatta el a közönséget.
Rövid pihenő után a házigazda Tiszaföldvár-Homoki lánycsapattal kellett játszani. A taktikai utasításokat betartva 5:0-s Komárom megyei siker következett. A csapat motorja a csapatkapitány Cserháti Renáta (Éltes) volt.
Ekkor már látszott, hogy a döntő mérkőzés következik, mert két veretlen csapat került egymással szembe, az erősebbik győri csapat és a miénk. A győriek ellen nagyon fegyelmezett játékkal és jó védekezéssel 2:0-val sikerült túljutni, mindenki ereje maximumát nyújtotta. Különösen a tatabányai kapus, Rácz Mónika (Éltes) védett bravúrosan, hetest is hárított.
Az utolsó mérkőzésen már a döntetlen is elég lett volna a teljes sikerhez, de a lányok esélyt sem adtak a szolnokiaknak, 5:0-ra legyőzték őket. Jól teljesítettek a fiatalok is: Rigó Barbara (Éltes), Zosa Beáta (Benedek) góllal járult hozzá a sikerhez.
A csapat tagjai: Illés Andrea, Vadász Krisztina, Cserháti Renáta, Rigó Barbara, Oláh Georgina, Rácz Mónika (Éltes-Tatabánya), Zosa Bea, Kállai Katalin, Ragocsa Renáta (Benedek-Oroszlány).
A lányokat dicséret illeti, mert nagyon fegyelmezetten, eredményes és szép játékkal lettek az országos torna győztesei.

Eredmények:
Tb-Oroszlány- Győr 2. 10:0
Tb-Oroszlány- Tiszaföldvár-Homok 5:0
Győr 2.- Tb-Oroszlány 0:2
Szolnok- Tb-Oroszlány 0:5

Végeredmény:
1. Tatabánya-Oroszlány
2. Győr 1.
3. Tiszaföldvár-Homok
4. Szolnok
5. Győr 2.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése