Városlista
2018. június 22, péntek - Paulina

Hírek

2018. Március 11. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

A megyei kórház olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat vár, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidens éveiket is a tatabányai egészségügyi intézményben.

Az önkormányzat által életre hívott Stúdium Közalapítvány Kóta József Gyakornoki program célja, hogy a hiányszakmában tanuló fiatalok munkába állását segítse a szakképzettség megszerzésest követően, és az odáig vezető úton pedig mind anyagi, mind szakmai támogatást nyújtson a tanulmányok elvégzéséhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diák, a munkáltató és az alapítvány egy háromoldalú megállapodást köt. A munkáltató vállalja, hogy a diákok részére biztosítja a szükséges gyakorlati képzést és az alapítvánnyal közösen középfokú képzés esetén 30.000 Ft, míg felsőfokú képzés esetén 50.000 Ft ösztöndíjat biztosít havonta. A hallgató pedig vállalja, hogy tanulmányai befejezését követően annyi évig dolgozik a cégnél, ahány évig a támogatást kapta.

Ehhez a programhoz csatlakozott a tavalyi évben 13 orvostanhallgatóval, az idei évben pedig újabb 20 fiatallal a Szent Borbála Kórház is. Olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat várnak, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidenséveiket is a megyei kórházban. Az intézmény teljesen felkészült a fiatal orvosok fogadására, hiszen a folyamatosan megújuló infrastruktúra, a korszerű műszerpark is a modern kor elvárásainak megfelelő feltételek megteremtését segíti elő, amellett, hogy az intézmény szinte minden osztálya a SOTE által akkreditált rezidens képzőhely is. Az ösztöndíj program nagy segítség a fiatalok számára, de kiváló lehetőség a kórháznak is, az orvoshiány enyhítésére.

A példaértékű együttműködés fontosságát igazolja a környei Reichnach Kinga is, aki a gyermekosztályon eltöltött napjai után döntötte el, hogy gyermekgyógyász lesz. Jelentkezett a gyakornoki programba, amihez a szolnoki Kis Brigitta is örömmel csatlakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 22. 09:11, péntek | Helyi

A top 3 legrosszabb nászajandék

Top 3 legrosszabb nászajándék: étkészlet, váza, kávéfőző

2018. Június 22. 09:02, péntek | Helyi

Korszerűsítették a Veres Győző Súlyemelő Termet

A Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztálya 1951-ben alakult. A terem 2011 óta viseli az egykori világklasszis versenyző, Veres Győző nevét.

2018. Június 21. 09:04, csütörtök | Helyi

Százmilliók munkahelyi képzés támogatására

2018. Június 20. 08:48, szerda | Helyi

GÉPKOCSIKAT RONGÁLT

Egy éjszaka alatt három autót rongált meg a tatabányai férfi.