Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 11. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

A megyei kórház olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat vár, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidens éveiket is a tatabányai egészségügyi intézményben.

Az önkormányzat által életre hívott Stúdium Közalapítvány Kóta József Gyakornoki program célja, hogy a hiányszakmában tanuló fiatalok munkába állását segítse a szakképzettség megszerzésest követően, és az odáig vezető úton pedig mind anyagi, mind szakmai támogatást nyújtson a tanulmányok elvégzéséhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diák, a munkáltató és az alapítvány egy háromoldalú megállapodást köt. A munkáltató vállalja, hogy a diákok részére biztosítja a szükséges gyakorlati képzést és az alapítvánnyal közösen középfokú képzés esetén 30.000 Ft, míg felsőfokú képzés esetén 50.000 Ft ösztöndíjat biztosít havonta. A hallgató pedig vállalja, hogy tanulmányai befejezését követően annyi évig dolgozik a cégnél, ahány évig a támogatást kapta.

Ehhez a programhoz csatlakozott a tavalyi évben 13 orvostanhallgatóval, az idei évben pedig újabb 20 fiatallal a Szent Borbála Kórház is. Olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat várnak, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidenséveiket is a megyei kórházban. Az intézmény teljesen felkészült a fiatal orvosok fogadására, hiszen a folyamatosan megújuló infrastruktúra, a korszerű műszerpark is a modern kor elvárásainak megfelelő feltételek megteremtését segíti elő, amellett, hogy az intézmény szinte minden osztálya a SOTE által akkreditált rezidens képzőhely is. Az ösztöndíj program nagy segítség a fiatalok számára, de kiváló lehetőség a kórháznak is, az orvoshiány enyhítésére.

A példaértékű együttműködés fontosságát igazolja a környei Reichnach Kinga is, aki a gyermekosztályon eltöltött napjai után döntötte el, hogy gyermekgyógyász lesz. Jelentkezett a gyakornoki programba, amihez a szolnoki Kis Brigitta is örömmel csatlakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya