Városlista
2018. március 23, péntek - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. Március 11. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

A megyei kórház olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat vár, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidens éveiket is a tatabányai egészségügyi intézményben.

Az önkormányzat által életre hívott Stúdium Közalapítvány Kóta József Gyakornoki program célja, hogy a hiányszakmában tanuló fiatalok munkába állását segítse a szakképzettség megszerzésest követően, és az odáig vezető úton pedig mind anyagi, mind szakmai támogatást nyújtson a tanulmányok elvégzéséhez. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a diák, a munkáltató és az alapítvány egy háromoldalú megállapodást köt. A munkáltató vállalja, hogy a diákok részére biztosítja a szükséges gyakorlati képzést és az alapítvánnyal közösen középfokú képzés esetén 30.000 Ft, míg felsőfokú képzés esetén 50.000 Ft ösztöndíjat biztosít havonta. A hallgató pedig vállalja, hogy tanulmányai befejezését követően annyi évig dolgozik a cégnél, ahány évig a támogatást kapta.

Ehhez a programhoz csatlakozott a tavalyi évben 13 orvostanhallgatóval, az idei évben pedig újabb 20 fiatallal a Szent Borbála Kórház is. Olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat várnak, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidenséveiket is a megyei kórházban. Az intézmény teljesen felkészült a fiatal orvosok fogadására, hiszen a folyamatosan megújuló infrastruktúra, a korszerű műszerpark is a modern kor elvárásainak megfelelő feltételek megteremtését segíti elő, amellett, hogy az intézmény szinte minden osztálya a SOTE által akkreditált rezidens képzőhely is. Az ösztöndíj program nagy segítség a fiatalok számára, de kiváló lehetőség a kórháznak is, az orvoshiány enyhítésére.

A példaértékű együttműködés fontosságát igazolja a környei Reichnach Kinga is, aki a gyermekosztályon eltöltött napjai után döntötte el, hogy gyermekgyógyász lesz. Jelentkezett a gyakornoki programba, amihez a szolnoki Kis Brigitta is örömmel csatlakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 22. 09:26, csütörtök | Helyi

NőKözPont alakult Komáromban

A Nők a Központban elnevezésű (EFOP-1.2.9-17-2017-00020) kezdeményezés célja, hogy a nőknek segítsen az álláskeresésben, a munka világába való visszailleszkedésben.

2018. Március 20. 08:38, kedd | Helyi

Kiemelt ellenőrzések 2018. március 19. és 23. között

2018. Március 19. 09:55, hétfő | Helyi

Délután szünetel az ügyfélfogadás

2018. Március 19. 08:37, hétfő | Helyi

Sándor, József, Benedek!

A hónap közepe a népi kalendáriumban az esztendő legpezsdítőbb időszakára tereli a figyelmünket