Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 22. 08:48, szerda | Helyi

Összefogásból újulnak meg a Jubileum park műfüves pályái

Összefogásból újulnak meg a Jubileum park műfüves pályái

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogásának köszönhetően hamarosan megkezdődhet a Jubileum park felső két műfüves grundpályájának a felújítása.

A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Török László, a Grundfos ügyvezető igazgatója számolt be a helyszínen.

Tatabányán nagy hagyománya van a versenysportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, már 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek azóta is több száz sportolója versenyez, és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett ugyanakkor egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidő sportolási lehetőségek iránt.

A 2000-es évekre a város iparszerkezete teljesen átalakult, egyre több gyár telepedett le Tatabányán. Az újonnan alakult munkahelyi közösségek rövid időn belül baráti-sporttársi közösségekké alakultak, s kispályás focibajnokságokat szerveztek. Az egyre nagyobb létszámban induló csapatok jogos igényként fogalmazták meg, hogy az aszfaltpályát lássa el az önkormányzat modern műfüves borítással. 2006-ban adták át a két felső műfüves pályát a Jubileum parkban, 2014-ben pedig a harmadik, még aszfaltos alsó pályát is műfűvel fedték be, fölé szezonálisan sátortetőt húznak annak érdekében, hogy azt november és április között, a téli időszakban is használni tudják a sportolni vágyók.

A 2016. évi kispályás labdarúgó-bajnokság nyári fordulójára már 42 csapat nevezett, az idei téli fordulóban 26 csapat méri össze a tudását. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgó gálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, rendszeresen használják azokat testnevelés órákra, amerikai futball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra, és a tatabányaiak – kicsik és nagyok – is rendszeresen használják a pályákat.

A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért elodázhatatlanná vált azoknak a felújítása. A közel 30 millió forintos beruházás végrehajtásához szövetségesre is talált az önkormányzat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. vezetésében, a cég 8 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A világ egyik vezető szivattyúgyártó vállalata immár 17 éve formálja Tatabánya gazdasági életét, aktívan támogatja a sportot és jelentős társadalmi szerepet is vállal a város életében.

A Jubileum parki műfüves pályák telítettségének enyhítésére, és hogy a lakosság részére minél nagyobb számban biztosított legyen a szabadtéri sportolási lehetőség, már többször pályázott a város a Magyar Labdarúgó Szövetségnél grundpályák építésére, amelyeket sikeresen el is nyert. Így tudtak egyet-egyet kialakítani Alsógallán a Csaba utcában, Dózsakertben a Dózsa György Általános Iskola mellett, valamint az Árpádházi Szent Margit Katolikus Iskola, a Bárdos László Gimnázium és a Sárberki Általános Iskola udvarán is, a legújabb pályának pedig Bánhidán örülhetnek majd a sportszerető tatabányaiak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya