Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 30. 10:39, hétfő | Helyi

Őszi lomtalanítás a városban

Őszi lomtalanítás a városban

Az őszi lomtalanításra Tatabányán október 7 és 18-a között kerül sor!

Így azoktól a háztartási lomoktól, megunt, tönkrement bútoroktól, eszközöktől szabadulhatunk meg, amelyek a hulladéktárolókba nem férnek be.
Kifejezetten tilos a lomtalanítás alkalmával kirakni a veszélyes hulladékokat, például festéket, festékes dobozokat, ecseteket, hígítókat, permetmaradékot, gyógyszert, az építési törmelékeket, zöld hulladékot, ágakat, gallyakat, olyan nagyméretű tárgyakat, amelyeket csak daruval lehet felemelni, illetve a gumiabroncsokat. Kérjük, tartsák be ezeket a szabályokat a lomtalanítás folyamán. A gumikereskedőknek vissza kell fogadniuk a régi darabokat, épp úgy, mint ahogy az elektronikai eszközöket a kereskedőknek kell visszavenniük.
Az egyes városrészeket napokra bontva sorolták be. Lényeges, hogy az adott napon legkésőbb reggel hatig rakjuk ki a limlomot. Az olyan városrészeket, amelyeknél két napot is megadtak, mindegy, hogy melyik napon rakjuk ki a lomokat, de arra külön kérik a lakosságot, hogy úgy helyezzék el ingatlanjuk előtt a felesleges tárgyakat, hogy az tehergépjárművel megközelíthető legyen.
Kertváros családi házas övezetében, a kertvárosi lakótelepen és a Panoráma lakóparkban október 7-én és 8-án viszik el a lomokat, míg október 9-10 között a Gál, a Ságvári, a Cseri, és a Sárberki lakótelepen, a Pólus, a Napsugár, a Paletta, Unio és Bárdos lakóparkban, illetve a Sárberki családi házas övezetben lomtalanítanak. Felsőgalláról, a VI-VII telepről, Mésztelepről és a Barackosból október 11-én, míg Újvárosból, illetve a Szőlőhegyről és a Turul hegyoldalról október 14-én és 15-én viszik el a lomokat. Október 16-17-én Bánhida családi házas övezetében, az Erőmű, a Bánhidai és a Dózsakerti lakótlepen, a Turul és a Millenniumi lakóparkban, valamint Paradicsomkertben és Fácánosban lomtalanítanak, Alsógalláról illetve a Panorama út melletti családi házas övezetből pedig október 18-án viszik el a lomokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya