Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 08. 10:27, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Pályázhatnak a térkövekre

Pályázhatnak a térkövekre

A tatabányai Fő tér felújítási munkálatai során a meglévő térköves burkolatot elbontják, így várhatóan mintegy 5000 m2 különböző típusú és színű térkövet emelnek ki.

A használt térköveket az önkormányzat díjmentesen felajánlja az intézmények számára, abban az esetben, ha annak szakszerű megépíttetését az intézmények saját költségvetésük terhére vállalják – jelentette be a polgármester.

Schmidt Csaba elmondta azt is, hogy ugyanez a lehetőség adott az önkormányzati képviselők számára is, de csak akkor, ha választókörzetük fejlesztési keretének terhére vállalják, annak javára vállaljak a szakszerű felhasználást. Az igényeket, a fenti feltételek mellett 2011. szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájára, ahol szívesen adnak felvilágosítást az érintett érdeklődőknek. Az igényléseket a polgármester saját hatáskörében bírálja el.
Mint ismert, Tatabánya önkormányzata és az Árpád Kft. több mint 970 millió forintos európai uniós támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv keretein belül. A beruházás összköltsége mintegy másfél milliárd forint. A beruházás célja, hogy a belváros vonzó, sokféle funkcióval bíró modern építészeti együttessé alakuljon. Megújul a többi között az Életfa tér, a Fő tér, lesz mélygarázs és kávéház, valamint gazdasági szolgáltatóház.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: