Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI fotó-pixabay

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

Deckarm a VfL Gummersbach játékosaként BEK- és KEK-győztes volt, a nyugat-német válogatottban 104 mérkőzésen 381 gólt szerzett, az 1978-as világbajnok csapat egyik alapembere volt. Klubcsapatával 1979. március 30-án a Tatabánya otthonában játszott a KEK elődöntőjének visszavágóján, és az életét gyökeresen megváltoztató, maradandó, súlyos fogyatékossággal járó sérülést szenvedett egy vétlen helyzetben, amikor olyan szerencsétlenül ütközött Pánovics Lajossal. Elveszítette az eszméletét, beütötte a fejét a padlóba, kettős koponyaalapi törése volt, repedés keletkezett az agyhártyáján és 131 napig volt kómában, majd újra kellett tanulnia járni, beszélni és enni.
Egykori csapattársa, a 2007-ben világbajnok német csapat szövetségi kapitánya, Heiner Brand szervezte azt a múlt pénteki ünnepséget, amelyre egy gummersbachi szállodában került sor, szombaton pedig a német-osztrák Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzés előtt köszöntötték Deckarmot a kölni Lanxess Arenában.
A Saarland All Stars-Handball All Stars gálamérkőzésre csütörtökön a saarbrückeni Joachim-Deckarm-Halléban került sor. Pánovics a gummersbachi és a saarbrückeni eseményen ott volt, hiszen a szerencsétlen eset óta jó barátságot ápol Deckarmmal. A mérkőzést közvetítő Saarländischer Rundfunk televízió a kezdés előtt, illetve a szünetben életrajzi filmet sugárzott a vb-aranyérmesről, ebben Pánovics szintén megszólalt.
Mint elhangzott, 1979 márciusában szinte egyetlen orvos sem gondolta volna, hogy Deckarm egyszer a hetvenedik születésnapját ünnepelheti, de példás akaraterejének és kitartásának, illetve társai támogatásának is köszönhetően jelentős sikereket hozott a gyógykezelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk