Városlista
2017. szeptember 21, csütörtök - Máté

Hírek

2014. December 03. 10:04, szerda | Helyi

Jótékonysági gála a gyermekekért

Jótékonysági gála a gyermekekért

Ez a példaértékű kezdeményezés évről évre bebizonyítja, mennyi jó ember van Tatabányán és az egész országban

Emelte ki köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester a lakásotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek számára rendezett gálán a Vértes Agorájában. Az ünnepségen részt vett Bencsik János országgyűlési képviselő, valamit Turainé John Katalin és Bereznai Csaba alpolgármester is.Amíg vannak ilyen jó emberek, mint az adománygyűjtést és a gálát szervező Segítő Jóbarátok, amíg szeretet költözik a gyerekek és felnőttek szívébe, addig lélekkel tudjuk megtölteni az ilyen nagy tereket is, mint az Agora színházterme – hangsúlyozta a polgármester. – Fontos, hogy a gálán részt vevő gyerekek tanuljanak a jótékonykodó felnőttektől, hogy évek múltán belőlük is jó emberek, segítő jóbarátok válhassanak – tette hozzá Schmidt Csaba. Bencsik János országgyűlési képviselő beszéde elején azt kérte a jelenlévőktől, gondolják végig, mit jelent számukra a „segítő jóbarátok” kifejezés. – Igazi jóbarát egy gyermekekkel foglalkozó intézményben az – mondta el –, aki jelen van, akiben meg lehet bízni és őszinte, hisz így alakul ki a bizalom, ami a legnehezebb pillanatokat is elviselhetővé teszi. Mi is ezért vagyunk most itt, és ezért vannak a Segítő Jóbarátok is, akik elhitték és elhitették, hogy adni sokkal jobb, mint elvenni, és megosztani is épp olyan jó, mint gyűjteni – fogalmazott Bencsik János. Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója kiemelte: az év minden napjának karácsonynak, adventnek kellene lennie, mert akkor odaadóbban, nagyobb szeretettel tudnák egymás felé fordulni. – A Segítő Jóbarátok példamutatása bizonyítja, hogy ezek a gyerekek érdemeiktől, teljesítményüktől függetlenül szerethetőek és elfogadhatóak. Most azért vagyunk itt, hogy ők is átéljék, tartoznak valahova, nincsenek egyedül – hangsúlyozta a főigazgató. A jótékonysági gálát immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, a Segítő Jóbarátok, a Ho-Máhr Trans Kft., a Vállalkozók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete és a DMV Bt. közös szervezésében, a lakásotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedő gyerekek számára. A gyerekek az elmúlt napokban már megkapták az adományokat, a gála a fénypontja a hónapok óta tartó szervezőmunkának. A rendezvényen felléptek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által támogatott gyerekek, a Galambos Music Familie, a Felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola tánccsoportja, a László Testvérek, a Talentum iskola artista növendékei, illetve a Népház Show Formációs Táncegyesület táncosai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 20. 10:19, szerda | Helyi

Döntetlen az idénynyitón

23-23-as döntetlent ért el idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Szigetszentmiklós ellen az NBI/B Nyugati csoportjának idénynyitó mérkőzésén.

2017. Szeptember 20. 10:16, szerda | Helyi

INDUL A PENÉSSZEZON - ÍGY VÉDEKEZZÜNK!

Ősszel a hűvösebb levegő miatt egyre kevesebbet nyitunk ajtót-ablakot, és a nedves levegő könnyen megrekedhet lakásunkban.

2017. Szeptember 19. 09:57, kedd | Helyi

Még nem késő ellenőriztetni a fűtőeszközét!

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét.

2017. Szeptember 19. 09:56, kedd | Helyi

RENDŐRÖK ÜGYELNEK A GYEREKEK BIZTONSÁGÁRA

Fokozott figyelem az iskolák környékén.