Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Esztergályos Patrik (OMS-Tata) is remekelt a csapatversenyen

Hétfőn kezdődött Jeruzsálemben a vívók Kadet és Junior Európa-bajnoksága, ahol több tatai vívónk is képviselte hazánkat. A hét elejei verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol 4 magyar ifjúért szoríthattunk. A csoportmérkőzéseket követően a legjobb nyolc közé jutásért Patrik egy olasz vívótól kapott ki egy tussal, így 10.-ként zárta az egyéni versenyszámot, amelyben csapattársa Siklósi Gergő SZ-L BAU Balaton kiválósága ezüstérmes lett.
Kedden a hölgyek léptek pástra, ahol a tatai Molnár Petrának drukkolhattunk, akinek nem sikerült a legjobb 16 közé jutni, így 24.-ként végzett, mármint Európa legjobb 24. párbajtőrözőjeként :).
Szerda már a csapatversenyről szólt, ahol magyar csapat Siklósi Gergő, Tóth Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint összeállításban lépett pástra. A török csapatot könnyedén legyőzve, a negyeddöntőért Nagy-Britanniát leiskolázva (45:19), jöhettek a lengyelek a döntőbe jutásért. Sajnos, 39:44-re kikaptunk, de következett a bronzmeccs, ahol a fiúk olyan fölényes győzelmet arattak Franciaország ellen (45:25), ami ritkaság még kadet korosztályban is. Gratulálunk a bronzérmes csapatnak és az edzőknek: Partali Csabának, Plásztán Attilának, Szalay Gyöngyinek, Patócs Zsoltnak, Danka Sándornak.
Csütörtökön a hölgyek párbajtőrcsapatának szoríthatunk, a junior korosztályban Kun Anna (OMS-Tata) lép majd pástra március 2-án egyéni versenyszámban, a junior nő párbajtőrcsapat március 4-én száll harcba, reményeink szerint éremért.
Az Európa-bajnokság on-line eredményei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 18. 19:01, vasárnap | Bulvár

Tüskés rája csípésébe halhatott bele egy ausztrál férfi

Tüskés rája csípésébe halhatott bele egy ausztrál férfi Tasmánia partjainál - számolt be róla a BBC hírportálja.

2018. November 18. 18:02, vasárnap | Külföld

Értékes festményt találtak elásva Romániában, vélhetően a rotterdami műcsarnokból ellopott Picasso-képet

Holland állampolgárok rendkívüli értékes festményt találtak a romániai Tulcea megyében elásva - közölte vasárnap a News.ro hírügynökség.

2018. November 18. 17:21, vasárnap | Életmód

A gyermekvállalásnál fontos az anyagi biztonság, de ennél lényegesebb a lelki, érzelmi háttér

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss felmérése szerint a gyermekvállalásnál fontos ugyan az anyagi biztonság, de ennél sokkal lényegesebb a lelki-érzelmi háttér,

2018. November 18. 16:51, vasárnap | Belföld

Elfogtak egy szerb férfit Győrben, aki fegyverrel vitt el árukat egy benzinkútról

Elfogtak a rendőrök egy szerb férfit, aki fegyverrel vitt el árukat egy győri benzinkútról és megpróbálta megállítani az arra haladó autókat