Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 27. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Tatai vívó az EB bronzérmes párbajtőrcsapatban!

Esztergályos Patrik (OMS-Tata) is remekelt a csapatversenyen

Hétfőn kezdődött Jeruzsálemben a vívók Kadet és Junior Európa-bajnoksága, ahol több tatai vívónk is képviselte hazánkat. A hét elejei verseny az egyéni számokkal kezdődött, ahol 4 magyar ifjúért szoríthattunk. A csoportmérkőzéseket követően a legjobb nyolc közé jutásért Patrik egy olasz vívótól kapott ki egy tussal, így 10.-ként zárta az egyéni versenyszámot, amelyben csapattársa Siklósi Gergő SZ-L BAU Balaton kiválósága ezüstérmes lett.
Kedden a hölgyek léptek pástra, ahol a tatai Molnár Petrának drukkolhattunk, akinek nem sikerült a legjobb 16 közé jutni, így 24.-ként végzett, mármint Európa legjobb 24. párbajtőrözőjeként :).
Szerda már a csapatversenyről szólt, ahol magyar csapat Siklósi Gergő, Tóth Gergely, Esztergályos Patrik és Bakos Bálint összeállításban lépett pástra. A török csapatot könnyedén legyőzve, a negyeddöntőért Nagy-Britanniát leiskolázva (45:19), jöhettek a lengyelek a döntőbe jutásért. Sajnos, 39:44-re kikaptunk, de következett a bronzmeccs, ahol a fiúk olyan fölényes győzelmet arattak Franciaország ellen (45:25), ami ritkaság még kadet korosztályban is. Gratulálunk a bronzérmes csapatnak és az edzőknek: Partali Csabának, Plásztán Attilának, Szalay Gyöngyinek, Patócs Zsoltnak, Danka Sándornak.
Csütörtökön a hölgyek párbajtőrcsapatának szoríthatunk, a junior korosztályban Kun Anna (OMS-Tata) lép majd pástra március 2-án egyéni versenyszámban, a junior nő párbajtőrcsapat március 4-én száll harcba, reményeink szerint éremért.
Az Európa-bajnokság on-line eredményei: ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.