Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 29. 10:11, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Petárda miatt sérült meg egy 17 éves lány

Petárda miatt sérült meg egy 17 éves lány

Egy 17 éves lány kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz.

A rendelkezésre álló adatok szerint Gyóró községben, helybéli lakosok évzáró ünnepséget tartottak a közösségi házban december 28-án. Néhány fiatal 19 óra 30 perc körül az utcára vonult, ahol interneten rendelt petárdát akartak gyújtani. Egy 17 éves lány kezében felrobbant a meggyújtott pirotechnikai eszköz, melynek következtében két ujja súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A helyszínre érkező kapuvári rendőrök megállapították, hogy a lány egy külföldi webáruházból rendelt petárdákat. Lakásán további 12 hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le, majd intézkedtek megsemmisítésükről.

A további balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak! A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról.

Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a termékekről a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, ezért az elműködtetésük balesetet okozhat.

Magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket elzártan kell tartani, eredeti szerelési formáját megbontani, a terméket szétszerelni nem szabad. A pirotechnikai termékeket a használati útmutatónak megfelelően szabad felhasználni, csak zárt csomagolásban szállíthatók.

Címkék: lány, petárda, sérülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során