Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Október 01. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Pizzafutárnak álcázta magát egy rabló Budapesten

Többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki magát motoros pizzafutárnak kiadva egy óraszaküzletben fegyverrel akart értékeket szerezni

– közölte az ügyészség kedden az MTI-vel. A 48 éves férfi 2018 decemberében az V. kerületi Vadász utcai óraszaküzlet ajtaján kopogott be a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal.

A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette, ahol a két üzlettulajdonos és egy vevő tartózkodott. A rabló a fegyverrel mindannyiukat megfenyegette, ha nem engedelmeskednek, lelövi őket.

Az eladónak átadott egy sporttáskát, hogy az órákat pakolja bele. Eközben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt, kérlelte a férfit, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a sértettet, végül azonban beleegyezett abba, hogy a másik férfi kimenjen a konyhába.

A sértett a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe. A rabló ekkor rálőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el.

A tulajdonos kimenekült az utcára és rendőrségért kiáltott, eközben a rabló a motorjához ment. A sértett megkísérelte megállítani, a rabló ekkor ismét rálőtt, ezúttal sem találta el, majd elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit egy hónapon belül azonosították, a Terrorelhárítási Központ fogta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk