Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 06. 16:52, kedd | Helyi

Rács mögött a trükkös tolvaj

Rács mögött a trükkös tolvaj

Szinte valamennyi közüzemi szolgáltatónak kiadta már magát az a 26 éves vértestolnai férfi, akit a napokban vett őrizetbe a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A férfit szombaton előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A férfi azután bukott le, hogy módszert változtatott. Miután a korábbi trükkök már ismertté váltak a megyében az állampolgárok körében, újabb trükköt eszelt ki és a 24 óra napilap munkatársaként kiadva magát előfizetői szerződésekre csalt ki pénzt rendszerint idősektől, illetve ennek ürügyén a sértettek figyelmét elterelve tulajdonította el az idősek értékeit. 

A sértettek egy elkövetőről, egy fiatal férfiról adtak személyleírást a nyomozóknak, akik sorra vették azokat a személyeket, akiknek korábban hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már akadt dolguk a hatósággal.

Így jutottak el a 26 éves vértestolnai férfihoz, aki ellen a Tatai és a Komáromi Rendőrkapitányságon is eljárás folyik vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt és aki 4 hónapja már járt a Tatabányai Rendőrkapitányságon is.

Gyanusítotti kihallgatása során a férfi elmondta, hogy egy idős nénitől 4.300 forintot kért el a napilap előfizetésére, majd a figyelmét elterelve eltulajdonította bankkártyáját is. Egy idős bácsit is megkárosított. Harmadjára is sikerült átvernie és elvenni tőle 115.000 forintot. Az első két eset miatt már felelősségre vonták, jelenleg az ítéletére vár.  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya