Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Március 28. 12:09, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Rajt a kispályás bajnokságban

Rajt a kispályás bajnokságban

Az Óvárosi Középiskola és Szakiskola futsal és a Duna FC Tatabánya csapatának bemutató mérkőzésével elkezdődött a JAKO városi kispályás labdarúgó bajnokság a tatabányai Jubileum Parkban.

A legnépszerűbb tatabányai tömegsport rendezvény nyitónapján megjelenteket Schmidt Csaba polgármester, Dr. Kancz Csaba alpolgármester és Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója köszöntötte. A bajnokság amatőr jellege megmarad, továbbra is a futball öröme és az egészséges versengés a cél – hangsúlyozták a megszólalók.

Az idei évtől a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség szervezésében, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának szakmai támogatásával bonyolítják le a bajnokságot. A most rajtoló szezonban az eddigi 98 ezer forintos nevezési díj helyett 78 ezres összeg ellenében léphetnek a két műfüves pályára a csapatok.

Az előkészítő munkasorán felújították a pályakerítést, az öltözőket, ahová új padok is kerültek. A közeljövő feladatai között szerepel a pályavilágítás korszerűsítése. A városi bajnokságra 67 csapat nevezett, amelyek öt csoportban mérhetik össze erejüket. A bajnoki fordulókon minden csapat 24 mérkőzést játszik.

Az MLSZ szakmai támogatása elsősorban a verseny-, fellebbviteli- és a játékvezetői ügyekben jelent majd konkrét segítséget. Az MLSZ célkitűzése az amatőr futball bázisának szélesítése, a sport tömegesítése, ezért hozták létre a Grassroots Bizottságot, amely a jövőben az amatőr futballt fogja segíteni a megyében, így Tatabányán is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése