Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 11:47, kedd | Helyi

Rendőrségi hírek!

Rendőrségi hírek!

Szemtanúk jelentkezését várja több ügyben is a Tatabányai Rendőrkapitányság!

- Leütötte a kalauzt 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen. Egy 40-45 év közötti, 180-190 cm magas, erős testalkatú, de kissé pocakos, kopasz férfit keresnek a rendőrök, aki augusztus 28-án 11:40 órakor ököllel orron és szájon ütötte a jegykezelőt. A kalauznak az volt a „bűne”, hogy Biatorbágynál leszállította bántalmazója fiát.

90 %-os kedvezményre jogosító menetjeggyel utazott egy fiatalember és hölgy a Budapestről Győr felé tartó gyorsvonaton, de a kalauz felszólítására a kedvezmény igénybevételére feljogosító okmányt nem tudták felmutatni. Ilyen egyébként annak jár, aki kiemelt családi pótlékban részesül, vagy betegség miatt jogosult a kedvezményre.

A jegyvizsgáló a szabályoknak megfelelően eljárva két lehetőséget ajánlott fel a fiataloknak. Vagy kifizetik a különbözetet, vagy a következő állomáson leszállnak a vonatról. Az utóbbit választották, így a fiatalember édesapja hiába várta gyermekét a Tatabányai állomáson.

A férfi a kalauzt meglátva kérdőre vonta, majd ócsárolni kezdte. A jegyvizsgáló csendben tűrte a becsmérlő szavakat, majd mikor a vonat indult volna a következő állomásra és ő felszállt volna a vonatra, a férfi ököllel orrba és szájon ütötte. A kalauz hanyatt esett a földön és hiába kért segítséget, csak egy hölgy szállt le a vonatról, hogy segítsen összeszedni táskájának szétszóródó tartalmát.

Bántalmazója eközben odébb állt. Egy férfi ugyan követni kezdte, de visszatartani nem merte. Látta, amint autóba száll és elhajt a vasútállomás területéről.

A Tatabánya Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szemtanúk jelentkezését várja a 34/517-777-es telefonszám 20-79-es mellékén, illetve 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén.

A Btk. 230. §-a szerint Aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű ellátásában akadályozza, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntett követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- Nem nyújtottak segítséget, ezért keresi őket a Rendőrség

Két ismeretlen elkövetőt keres a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, akik a balesetek okozását követően segítségnyújtás nélkül hajtottak el a helyszínről. A Rendőrség szemtanúk jelentkezését várja.

Az egyik baleset augusztus 24-én 9:45 órakor történt Oroszlányban a Tesco parkolójában. Egy ismeretlen rendszámú sötétkék színű személygépkocsi ismeretlen vezetője a benzinkútra igyekezett. Miközben megelőzött egy kerékpárost, nem tartott kellő oldaltávolságot és érintőleg nekiütközött a 61 éves sértettnek, aki az ütközés következtében elesett kerékpárjával és súlyos sérülést szenvedett. A személygépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Augusztus 26-án 18:57 órakor Tatabánya, Síkvölgypusztán egy fekete színű új típusú Suzuki Swift vezetője okozott könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetet. A sérültek ebben az esetben is kerékpárosok voltak. A személygépkocsi vezetője szintén nem tartott megfelelő oldaltávolságot, mikor megelőzte a fiatalokat, akik bár a járművel nem ütköztek, elvesztették uralmukat a kerékpár felett és az úttest melletti partoldalra estek. A személygépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a lakosság segítségét kéri a baleseteket okozó személygépkocsik vezetőjének személyazonossága megállapítása céljából. A Rendőrség a 107-es és 112-es segélyhívókon, illetve hivatali munkaidőben az 517-777-es telefonszám 21-48-as mellékén Szabó István r. ftzls. balesetvizsgálónál várja azok jelentkezését, akik a baleset körülményeiről, az ismeretlen személygépkocsik vezetőjéről érdemi információval rendelkeznek. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya