Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 07. 13:58, péntek | Helyi

Rengés 2011 veszélyhelyzet-kezelési gyakorlat harmadik üteme Tatabányán

Rengés 2011 veszélyhelyzet-kezelési gyakorlat harmadik üteme Tatabányán

„Jó reggelt kívánok! Feladat érkezett, kérem munkahelyére vonuljon be!”

Ezzel a telefonhívással ébredtek Tatabánya Megyei Jogú Város települési polgári védelmi parancsnokságába beosztottak 2011. október 06-án a „Rengés 2011” veszélyhelyzet-kezelési gyakorlat harmadik ütemének reggelén. A parancsnokság riasztási-értesítési gyakorlatát Schmidt Csaba polgármester rendelte el, felmérve a parancsnokság tagjainak elérhetőségét, váratlan feladatokra való alkalmazhatóságát. A riasztás 95%-os (1 fő szabadságon tartózkodott) eredménnyel került végrehajtásra.

A készenlét elérését követően került sor a parancsnokság törzsvezetési gyakorlatára, melyen a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi felügyelője Kocsány Zita pv. alezredes is részt vett.
A parancsnokságba beosztott állomány az alábbi helyzetbeállítással találkozott:

„2011. szeptember 29-én 12.20 órakor Tatabánya MJV várostól néhány kilométerre a Richter Skála szerinti 6,3 –es erősségű és 15 másodpercig tartó földrengés pattan ki. A Földrengés következtében Tatabánya területén a házak közül sok megsérül, több belőlük összedől. Az érintett területeken sérülnek a közművek. A romok alatt sérültek lehetnek, sokan az utcán vagy a lakásban vannak.A földrengést követően a tűzoltók érkeznek ki a helyszínekre és elkezdik a beavatkozást, mentést. A város polgármester azonnali hatállyal összehívta a Helyi Védelmi Bizottságot.”

A közlést követően a munkacsoportok kidolgozták a lakosságvédelmi feladatokat, javaslatot tettek a szükséges intézkedések meghozatalára. Az egyes mozzanatok befejezését követően a munkacsoportok vezetői jelentettek a parancsnoki munkacsoportnak, akik röviden értékelték a végrehajtott feladatokat.

Zárásaként Dr. Bene Magdolna főjegyző asszony a gyakorlatsorozatot az alábbiakban foglalta össze:
… megállapítható, hogy a polgári védelmi parancsnokság a feladatait ismeri, a város lakosságának védelmére, egészségének megőrzésére hivatott szervezetekkel megfelelő módon együtt tudnak működni. Veszélyhelyzet esetén képesek feladataikat maradéktalanul végrehajtani…

Felső képen: Dr. Bene Magdolna, Sikrai Attila, Kocsány ZIta

A Rengés 2011 vészhelyzet-kezelési gyakorlat korábbi két ütememét szeptember 29-én tartották. Ezekről korábban már beszámoltunk.
Mellékelt képgalériánkban mindhárom ütem fotói megtekinthetők.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya