Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 25. 15:12, kedd | Helyi önkormányzati

Rovarirtás Kertvárosban

Rovarirtás Kertvárosban

A kertvárosi Vitális út 56-58-60 számú önkormányzati tulajdonú bérlakások lakói a közelmúltban panasszal keresték fel Pataki Zoltánnét, a választókerület önkormányzati képviselőjét.

Elmondták, hogy a ház egyes lakásaiban elviselhetetlenül sok csótány keseríti az ott lakók életét. Ez a kellemtelenség attól függetlenül jelentkezett, hogy az idén szeptemberben – mint ahogy egyébként minden évben két alkalommal – az illetékes cég munkatársai önkormányzati megrendelésre elvégezték a rovarirtást.
A cég képviselőjének nyilatkozata szerint a problémát az okozza, hogy számos lakásba az előzetes felhívás ellenére sem biztosították a megadott időpontban a bejutást. A rovarok így az irtással nem érintett helyen zavartalanul szaporodhattak, így idővel ismét elterjedhettek a ház többi helyiségében is. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a csótányok különféle súlyos fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért az erre vonatkozó rendelet szerint a helyiségek használójának kötelezettsége, hogy biztosítsa az által használt helyiségbe a bejutást.
A Vitális úti bérlakásoknál a napokban az önkormányzati képviselő, a Lakásgazdálkodási Iroda és a Vagyonhasznosítási Iroda közös szervezésében egy minden lakás- és nem lakás célú helyiségre (garázsokra, tárolókra) is kiterjedő átfogó rovarirtás történt. A lakóknak és a helyiségek használóinak előzetesen kiküldött felhívásnak, illetve a lakók segítő közreműködésének köszönhetően az irtás teljes mértékben eredményesnek mondható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a