Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 08. 14:12, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Séta a Vértesben

Séta a Vértesben

„Sétára invitál minket fotóival a fiatal, zámolyi művész, Zámbó Ferenc.

A képek üzenete nem más, mint: egység, harmónia a természettel.” – mondta Dr. Kancz Csaba alpolgármester, a Keri Galéria legújabb fotókiállításának megnyitóján.
„Csak az tudja így fotózni a természetet, aki együtt él vele.”- folytatta az alpolgármester, majd kiemelte, mennyire hatásos, hogy a képeknek nem címe van, hanem Csanádi Imre - a szintén zámolyi születésű, Kossuth díjas költő – soraival illusztrálják a kiállított fotókat. Az eredetileg erdész technikus végzettségű fotós, jelenlegi munkája miatt ugyan nem tudott jelen lenni a megnyitón, de a képei által mindenki megismerhette. A művészt a Zámoly környéki természeti környezet korán természetjárásra, túrázásra csábította, először baráti társasággal, később egyedül is járta az erdőt, a Vértest. Saját bevallása szerint elég egy hátizsák, egy jó bakancs és napokra eltűnik az erdőben. Ilyen „eltűnések” közben készültek ezek a képek, melyek nem céllal, nem művészi szándékkal jöttek létre, hanem egy természetet szerető ember spontán élményeit ábrázolják.
Zámbó Ferenc kiállítását, ahol a Vértes növény és állatvilágát mutatja be fotóin keresztül a zámolyi fotóművész, egy hónapig nézhetik meg az érdeklődők a Keri Galériában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya