Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 23. 10:38, hétfő | Helyi

Sikeres Nők és Apák városunkban

Sikeres Nők és Apák városunkban

A program Tatabányán az Új Nemzedék Közösségi Térben került megrendezésre, nem titkolt szándékként, hogy a fiatalok elé köztünk élő, valós példákat állítsunk a pozitív családkép erősítése végett.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, mint a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak országos hálózatának megyei képviselője tavaly tavasszal rendezte meg első alkalommal a „Sikeres nők városunkban – teázzunk együtt” programját, melyen helyileg ismert és elismert édesanyákat faggattunk a munka és a család összeegyeztetésének nehézségeiről, vagy éppen szépségeiről, a siker elérésének titkáról. Az igen pozitív visszhangoknak köszönhetően a program folyományaként a nyár folyamán városunkban népszerű férfiakat, édesapákat igyekeztünk megismerni a családban betöltött szerepük, illetve munkájukban elért sikerük szemszögéből. Lendvainé Komlós Zsuzsanna ezekkel a gondolatokkal vezette be a partnerségben létrejövő rendezvényt.
Az idei esztendő első állomásán vegyes felállásban állták a meghívott vendégek a magánélet és a hivatás összeegyeztetésével kapcsolatos kérdéseket, így Turainé John Katalin Tatabánya alpolgármestere, dr. Rónáné Falus Júlia pszichológus és Crespo Rodrigo színházigazgató avattak be családi életük mozzanataiba. Az Új Nemzedék részéről Cserteg István, a beszélgetés vezetőjeként fordulatosan, tartalmasan vitte a programot.
Az igen színes történetekkel fűszerezett beszélgetés során megerősítést nyert, hogy mindenki életében nagyon fontos a szeretet, mely nélkülözhetetlen mind a család életében, mind pedig a hivatásban. A kitartás, alázat, a pozitív gondolkodás mindannyiuknál meghatározó hozzáállást tükröz, és sokszorosan térülnek meg a hozott áldozatok. Fontos üzenetként hangzott el, hogy a családi életben – és valamennyi kapcsolatban - rendkívül fontos az együtt töltő idő minőségére koncentrálni a mennyiséggel szemben.

A program Tatabányán az Új Nemzedék Közösségi Térben került megrendezésre, nem titkolt szándékként, hogy a fiatalok elé köztünk élő, valós példákat állítsunk a pozitív családkép erősítése végett.
Terveink szerint a megye több városába is ellátogatunk ezzel a programsorozattal, így következő hónapban Tatán, márciusban pedig Komáromban ismerhetjük meg az ott élő sikeres emberek karrierjének titkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya