Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 29. 13:35, kedd | Helyi

Sikeres volt a pályaválasztási kiállítás

Sikeres volt a pályaválasztási kiállítás

Lesz utánpótlása a Magyar Rendőrségnek Komárom-Esztergom megyében.

Ezt bizonyította a múlt héten megrendezett pályaválasztási kiállítás, ahol számtalan fiatal jelezte, az iskola elvégzését követően szívesen magára öltené a kék egyenruhát.

A diákok mellett, tanárok és szülők is felkeresték a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság standját. A három nap alatt közel 600 álltak meg a kiállítósátor előtt, hogy közelebbről is szemügyre vehessék a rendőrségi felszereléseket. A fiatalabbak még csak nézelődtek, az érettségi előtt állók azonban célirányosan kérdezték a Főkapitányság képzésekért, toborzásért felelős tisztjét.

Ők már eldöntötték, hogy elsőként a rendőri pályával próbálkoznak, kérdéseik ezért elsősorban a felvételi eljárással és a követelményekkel kapcsolatosak voltak. Az ösztöndíjrendszerről, az iskolák elhelyezkedéséről, a tantárgyakról érdeklődtek. Horváth Attila r. százados valamennyi kérdésre kimerítő választ adott szóba és szórólapok útján is, emellett tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a felvételihez szükséges nyomtatványok a http://www.police.hu/komaromweboldalról is elérhetők. Emellett további kérdésekre is szívesen válaszol Horváth Attila r. százados a 34/517-716-os telefonszámon.

A fiatalabbakat, mintegy ötszáz, 8. osztályos tanulót sem engedtük el szó nélkül. Az általános iskola végzőseit tájékoztattuk, hogy a megye több középiskolájában működnek rendvédelmi fakultációs képzések, melyből érettségizni is lehet. Jeles matúra esetén a rendőr-szakközépiskolába jelentkező plusz 8 ponttal növelheti a felvételi során szerzett pontjait.

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya