Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 14. 14:53, péntek | Helyi

Sok a szabálytalanul közlekedő tehergépkocsis

Sok a szabálytalanul közlekedő tehergépkocsis

Sok a szabálytanul közlekedő tehergépkocsi Komárom-Esztergom megyében, hisz a Rendőrség csak akkor lehetne elégedett, ha az ellenőrzés alá vontak egyikénél sem talál hiányosságot.

217 magyar és külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépjárművet ellenőriztek a rendőrök Komárom-Esztergom megyében a három napos fokozott ellenőrzés során és több, mint egyharmaduk esetében szabálytalanságot állapítottak meg.

25 tehergépkocsi-vezetőt azért bírságoltak meg, mert nem használták a biztonsági övet. Egy férfi ittasan, a másik eltiltás hatálya alatt vezetett. 42 tehergépkocsi esetében a jármű műszaki állapota nem felelt meg a szabályoknak, 15-en pedig egyéb kisebb súlyú szabálysértést követett el.

A tehergépjárművek ellenőrzése során a szabálytalanul közlekedő személygépkocsik sem csúszhattak át a rendőrök szűrőjén. 378 személygépkocsit és vezetőjét, kerékpárost és motorkerékpárost ellenőriztek hétfő és szerda között. Közülük 7-en vezettek ittasan. Egy kerékpáros emiatt 30.000 forintos helyszínbírsággal térhetett haza, egy személygépkocsi vezetőjére pedig 150.000 forint megfizetése az ittas járművezetés miatt. Mellettük bírságot kapott 63 járművezető is a biztonsági öv használatának mellőzése miatt.

A helyszínen bírságolták meg a kollégák azokat, akik megsértették elsőbbség és előzés szabályait, vagy épp tilosban parkoltak. A szabályszegő gyalogosokkal sem voltak elnézők. A piroson áthaladókat bírság kiszabása mellett figyelmeztették a balesetveszélyre.

Volt, akit a fokozott ellenőrzés során kétszer is megbírságoltak a kollégák. Az M1-es autópályán vontak ellenőrzés alá a kollégák hétfőn egy kamiont, melynek vontatmánya műszaki érvényessége lejárt, ezért a járművezetőtől a helyszínen elvették a hatósági engedélyt. Másnap Komárom belterületén állították meg a rendőrök ugyanazt a járműszerelvényt, mely a hétfői intézkedés miatt már hatósági engedéllyel sem rendelkezett. A sofőr nem próbált meg kibújni a felelősség alól. Elmondta, hogy főnöke utasítására közlekedett szabálytalanul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya