Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Április 02. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Stúdium ösztöndíjak Tatabányán

Stúdium ösztöndíjak Tatabányán

Harminchárom felsőoktatási hallgatónak és hatvanegy középiskolásnak adta át Schmidt Csaba polgármester és Várnagy István kuratóriumi elnök a Stúdium Közalapítvány oklevelét arról, hogy a 2011/2012-es tanév II. félévében az alapítvány támogatja tanulmányaikat. Az ösztöndíjasok első diplomájukat megszerző főiskolai, egyetemi hallgatók és a hiányszakmákat elsajátító középiskolás diákok.
A kuratórium ebben a tanévben a hallgatók tanulmányaihoz hárommillió-százötvenezer forinttal járult hozzá. A tanulók az állami ösztöndíj és a tanulmányi eredmény függvényében háromezer, hatezer, tízezer és tizenkétezer forintos havonkénti támogatásban részesülnek. A felsőfokú ösztöndíjra az ország bármelyik felsőoktatási intézményének nappali tagozatán műszaki, természettudományi, orvosi tanulmányokat folytató, vagy fizikai, kémiai, matematikai szak- vagy szakpár hallgató tanárjelölt pályázhatott. Feltétel volt a maximum huszonhatodik életév, az első diploma megszerzése, valamint a 3,0 tanulmányi átlag. A szakképzési ösztöndíjra a mechatronikai technikus, elektronikai technikus, vegyésztechnikus, gépi forgácsoló (NC, CNC), szerkezetlakatos, géplakatos, villanyszerelő, lemezlakatos, WI és AFI hegesztő, szerszámkészítő, gépszerelő-karbantartó, mechanikai műszerész, autószerelő gépésztechnikus, gépgyártás-technológiai technikus hiányszakmákban, tatabányai középfokú intézményekben beiskolázott tanulók pályázhattak.

Horváth András, kabinetvezető az ösztöndíjasoknak ismertette a Tatabánya Hazavár programot, amelyről egy városi konzultációs keretében kikérték az itt élő embere véleményét, majd ezután a közgyűlés is megtárgyalta és elfogadta a programot. Ezt követően, a polgármester elmondta: a programban három alapvető irány határozható meg, amelyek lehetőséget biztosít a fiataloknak a teljesítményképes, korszerű, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudás megszerzésére. Ezt szolgálja a tanulmányi eredményt figyelembe vevő mostani Stúdium Ösztöndíj Program. Fontos, hogy képességeik kibontakoztatására alkalmas munkahelyhez jussanak, képzettségüknek megfelelő, értékteremtő munkát kapjanak. Erre irányul a Kóta József Gyakornoki Program. Lényeges elem az önálló életkezdés feltételeinek megteremtése, elsősorban az önálló lakás (bérlakáshoz jutás, első lakás vásárlása, építési telek megszerzése).

Ezután a ösztöndíjat elnyert diákok Schmidt Csaba polgármestertől átvehették oklevelüket, valamint az erre az alkalomra készített tájékoztató ajándékmappát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya