Városlista
2018. január 19, péntek - Sára

Hírek

2011. December 28. 14:00, szerda | Helyi

Szilveszter időszakával kapcsolatos veszélyek

Szilveszter időszakával kapcsolatos veszélyek

Az elmúlt években nem csökkent jelentősen a petárdabalesetek száma, ezért idén is a megelőzésre kell felhívni a figyelmet.

A petárda felhasználás tilalma önmagában nem jelentett megoldást a balesetek elkerülésére. A petárda használatában nincs kialakult évszázados kultúránk. A petárda használata eddig személyi sérüléseket, ijedelmet okozott, de nem hanyagolható el, az anyagi javakban okozott kár sem. Az általa keltett hanghatás sok esetben csak másodlagos célja volt a felhasználásoknak. Fontos felhívni a figyelmet, hogy az egyszer már nedvességgel érintkezett pirotechnikai termékek érzékenyebbek, működésük kiszámíthatatlanabb, mint az eredeti állapotban megőrzötteké. A termék sérülése, vagy a késleltetőből hiányzó anyagmennyiség okozhatja a legkellemetlenebb meglepetéseket.
Az egyre látványosabb és színesebb effektek elérhetősége előbb utóbb kiválthatja a petárdát. A biztonságosabbnak tartott bombetta telepek sem veszélytelenek természetesen. Ha gyújtás után valamiért nem működött el a telep, akkor óhatatlanul is kíváncsian nézünk a vetőcsövek fölé, ami nagyon súlyos balesettel járhat, hiszen a termék elműködhet ekkor is.
A bombetta telepek szétvetődése ritkán, de előfordulhat. A jelenség oka, hogy a telep egyesítő csomagolásába, összeállításkor pirotechnikai elegy szóródott.
Figyeljünk rá, hogy a termékeket csak magyar nyelvű használati utasítással vásároljuk, és az ott leírtakat következetesen tartsuk be. Az egyes termékek használatakor tartsunk biztonságos távolságot emberektől, állatoktól, anyagi javaktól és veszélyes anyagoktól.

Címkék: petárda, tüzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 08:53, szerda | Helyi

Felhívás!

A balesetek megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság néhány fontos szabályra hívja fel a gyalogosok figyelmét.

2018. Január 16. 11:16, kedd | Helyi

Óvatosan az utakon!

2018. Január 16. 08:50, kedd | Helyi

e-Szja: idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol

2018-ban a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.

2018. Január 15. 09:54, hétfő | Helyi

Dupla arany párbajtőrben

Büki Lili parádés vívása Pozsonyban