Városlista
2018. december 11, kedd - Árpád

Hírek

2011. December 28. 14:00, szerda | Helyi

Szilveszter időszakával kapcsolatos veszélyek

Szilveszter időszakával kapcsolatos veszélyek

Az elmúlt években nem csökkent jelentősen a petárdabalesetek száma, ezért idén is a megelőzésre kell felhívni a figyelmet.

A petárda felhasználás tilalma önmagában nem jelentett megoldást a balesetek elkerülésére. A petárda használatában nincs kialakult évszázados kultúránk. A petárda használata eddig személyi sérüléseket, ijedelmet okozott, de nem hanyagolható el, az anyagi javakban okozott kár sem. Az általa keltett hanghatás sok esetben csak másodlagos célja volt a felhasználásoknak. Fontos felhívni a figyelmet, hogy az egyszer már nedvességgel érintkezett pirotechnikai termékek érzékenyebbek, működésük kiszámíthatatlanabb, mint az eredeti állapotban megőrzötteké. A termék sérülése, vagy a késleltetőből hiányzó anyagmennyiség okozhatja a legkellemetlenebb meglepetéseket.
Az egyre látványosabb és színesebb effektek elérhetősége előbb utóbb kiválthatja a petárdát. A biztonságosabbnak tartott bombetta telepek sem veszélytelenek természetesen. Ha gyújtás után valamiért nem működött el a telep, akkor óhatatlanul is kíváncsian nézünk a vetőcsövek fölé, ami nagyon súlyos balesettel járhat, hiszen a termék elműködhet ekkor is.
A bombetta telepek szétvetődése ritkán, de előfordulhat. A jelenség oka, hogy a telep egyesítő csomagolásába, összeállításkor pirotechnikai elegy szóródott.
Figyeljünk rá, hogy a termékeket csak magyar nyelvű használati utasítással vásároljuk, és az ott leírtakat következetesen tartsuk be. Az egyes termékek használatakor tartsunk biztonságos távolságot emberektől, állatoktól, anyagi javaktól és veszélyes anyagoktól.

Címkék: petárda, tüzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 10. 09:24, hétfő | Helyi

Január 21-ig lehet pályázni az írországi utazásért a UPC programozóversenyén

A nagy érdeklődére való tekintettel január 21-ig meghosszabbítják a szervezők a UPC Future Makers, diákoknak szóló programozóverseny jelentkezési határidejét.

2018. December 09. 00:00, vasárnap | Helyi

Ma Advent 2. vasárnapja

Advent második vasárnapja van. Gyújtsunk meg még egy gyertyát és melegedjen lelkünk lángjánál.

2018. December 08. 00:00, szombat | Helyi

Piaci körkép

A mák ezért egészséges

2018. December 07. 08:53, péntek | Helyi

I. Síkvölgyi Lovas Mikulás Nap

Tatabánya, Síkvölgyi Lovarda (Fedeles) 2018. december 8., szombat 11:00-16:00