Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 28. 09:55, szerda | Helyi

Szoros végjáték Balatonbogláron

Szoros végjáték Balatonbogláron

28-26-os vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese ellen. A TAC többször is egyenlíthetett volna a hajrában, a két pont végül Balatonbogláron maradt.

Először találkozott egymással tétmérkőzésen a két csapat, a NEKA tavaly bajnok volt az NBII Dél-Nyugati csoportjában, a Tatai AC pedig kilencedik helyen zárt az NBI/B Nyugati csoportjában.
A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdtek a hazaiak. Az első tíz perc után 8-4-re vezettek, a különbség a huszadik percre is megmaradt, 12-8 volt „oda”. A NEKA folyamatosan erőltette a beállós játékot, illetve az átlövéseket, az első félidő végéig 17 gólig jutottak az akadémisták. A TAC 12 góllal tudott válaszolni, a sok technikai hiba miatt nem tudtak a fekete-fehérek közelebb férkőzni ellenfelükhöz.
Fordulás után sem változott a játék képe, a NEKA kitartóan játszotta kombinációit, a TAC pedig igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal. A különbség azonban egyre nőtt, a félidő közepén, 6-7 gólos hátrányban eldőlni látszottak a legfontosabb kérdések. Ekkor azonban hosszú hajrát nyitott a Tatai AC, a 4+2-re átállított védelem egyre magabiztosabban szűrte meg a hazai akciókat, elöl pedig rendre betaláltunk. Az 50.percben már „csak” 24-21 volt, aztán 25-24-nél már az x-ért támadhattunk. 27-26-nál újra volt lehetőség egyenlíteni, végül azonban a NEKA kapott egy hetest és 28-26-tal lezárta a mérkőzést.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 3.forduló:
NEKA – Tatai AC 28-26 (17-12)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám, Csalló Ádám 6-6
„Csak az utolsó 10-12 percben nyújtottunk elfogadható teljesítményt. Amikor elkezdtünk játszani, látszott, hogy verhető az ellenfél. De ennyi technikai hibával nem lehet meccset nyerni. A most elhullajtott 2 pontot máshol kell majd megszereznünk, ami az erős ellenfelek ismeretében nem lesz könnyű feladat” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Egy kicsit álmosan kezdtünk, a védekezésbe sok hiba csúszott. A fordulás után már jobban összeálltunk, védekezést váltottunk és egy kettős emberelőnyt kihasználva közelebb zárkóztunk. Minden vereség fájó, ez a mai különösen, mert nyerni jöttünk és egy verhető ellenfél ellen veszítettünk” – tette hozzá Jóga Norbert.

Juniorok:
NEKA – Tatai AC 31-17 (15-9)
„Lépésről-lépésre haladunk, az előző mérkőzéshez képest is volt javulás. Az első félidő jobban tetszett, a fordulás után kicsit bátortalanokká váltunk és több volt a hiba is. Sok munka vár még ránk” – fogalmazott Neukum Tamás edző, a Tatai AC egyik sorát adó budaörsi fiatalok trénere.
„A tatai sor ma nagyon halvány teljesítményt nyújtott. Szinte semmit nem láttam vissza abból, amit megbeszéltünk. Mindenben sokat kell javulnunk” – fogalmazott Márton Ádám, a csapat másik edzője, a tatai csapatrész vezetője.
„Igyekszünk minden találkozón száz százalékot nyújtani. Az elején jobban ment, aztán becsúszott néhány elkerülhető technikai hiba, labdaeladás. A célunk, hogy 18 éves korunkra jó játékosok legyünk, az ilyen találkozók jól szolgálják a fejlődést” – fűzte hozzá Matuszka Balázs, a budaörsi fiatalok irányítója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya