Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 29. 18:55, kedd | Helyi

Átadták a 150 ezredik Széchenyi Kártyát

Átadták a 150 ezredik Széchenyi Kártyát

A Széchenyi Kártya Program egy újabb állomáshoz érkezett; kilenc évvel az első kártya kibocsátása után immár a 150 ezredik Széchenyi Kártya és az első Agrár Széchenyi Kártya is forgalomba került Magyarországon.

A KA-VOSZ, a VOSZ és a Kamara hosszú évek példaértékű összefogásának és munkájának köszönhetően a 2002-ben indult Széchenyi Kártya az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjává, a piac valódi válságálló hungarikumává vált. Az elmúlt 9 év során megtízszereződött a napi igénylők száma, mára mintegy 208 ezer igénylést, 150 ezer kiadott kártyát regisztráltak a VOSZ, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KA-VOSZ mintegy 300 kijelölt irodáiban. Komárom-Esztergom megyében eddig közel 4 ezer vállalkozó jutott a kártyához, a regisztrált ügyfelek száma pedig meghaladja az 5,5 ezret. A megyében a kihelyezett hitelállomány túllépte a 22 milliárd forintos értéket. Megyénk vállalkozói Tatabányán, a megyeháza dísztermében vehették át ünnepélyes keretek között a Széchenyi kártyát.

Széchenyi Kártya Program

A VOSZ és Kamara által létrehozott KA-VOSZ Zrt-t mindig is jellemezte, hogy a vállalkozók szemével nézi a hitelpiacot, állandóan figyeli a gazdaság és a piac változásait. Személyesen ismeri a helyi vállalkozókat, a hitelkérelmek befogadásán túl szubjektív profilt is készít a hiteligénylőkről, ami segítséget nyújt a bankoknak a hitelbírálat során.
A KA-VOSZ a két érdekképviseleti szervezettel együttműködve évente többször is gazdasági fórumokat szervez az ország összes megyéjében, hogy a vállalkozóktól és a konstrukcióban résztvevő pénzintézetek vezetőitől visszajelzést kapjon a már működő konstrukciókról, továbbá megismerje a KKV szektor folyamatosan változó piaci igényeit.
A 2010-ben Széchenyi Kártya Programmá bővült konstrukció elemei (folyószámla, forgóeszköz, beruházási hitel) teljesen egymásra épülnek és akár egyidejűleg, egyszerre is felhasználhatóak és lehetőséget teremtenek arra, hogy a vállalkozások különböző finanszírozási céljaik megvalósítására a megfelelő konstrukciót vehessék igénybe. A program elemei összevontan akár 150 millió forint hitelösszeget is elérhetnek. A vállalkozások hitelhez jutását a Garantiqa Zrt. garanciavállalása segíti, az állam kamattámogatást, garanciadíj támogatást és 80% állami viszontgaranciát biztosít a konstrukciókhoz. Ma a Széchenyi Kártya Program pénzügyi hátterét a magyar takarékszövetkezeti hálózat, valamint az OTP Bank, az Erste Bank, az MKB Bank, Volksbank, Gránit Bank, Unicredit és a Budapest Bank adja. A következő évben a forgalmazó hitelintézetek körének további bővítése várható.

Agrár Széchenyi Kártya

Az agrárium régi kérése teljesült szeptember 1-jétől azzal, hogy a KA-VOSZ Zrt. a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával - a Széchenyi Kártya Program agráriumra való kiterjesztéseként - elindította az Agrár Széchenyi Kártya konstrukciót. Az Agrár Széchenyi Kártyával új időszámítás kezdődhet az agrárszektorban, a hitelkonstrukció bevezetése elősegítheti, hogy a mezőgazdaság újra a magyar gazdaság húzóágazatává válhasson. A program igazi unikumnak számít az agrárgazdaságban, csökkentheti a szektor versenyhátrányát, mérsékelheti a hazai mezőgazdasági kkv-k finanszírozási költségeit, valamint elősegítheti a vidéki munkahelyek megőrzését, és további munkahelyeket teremthet.
Az elmúlt 9 évben a Széchenyi Kártya a vállalkozások hitelességének jelképe lett, mára az egyetlen hitelprogram, mely lefedi a teljes mikro és a kis- és középvállalkozói szektort. A Széchenyi Kártyás vállalkozások a tulajdonosok személyes garanciájának és a többlépcsős hitelbírálatnak köszönhetően nemcsak megbízhatóvá váltak üzleti partnereik szemében, hanem a kártyabirtokosok gazdasági stabilitása, pénzügyi ereje is megnövekedett.

A 150 ezer átadott Széchenyi Kártya komoly eredmény, amely jelzi, hogy jó eszközzel, érdemes bizalmat szavazni a magyar vállalkozásoknak.

Jubileumi,150 ezredik Széchenyi Kártyát átvevők:

• Pilis 91 Kft. (Átadó: OTP Bank Nyrt.)

A társaságot magánszemélyek alapították 1994-ben. A fő tevékenységi kör desztilált szeszesital gyártás és palackozás, 2010. évben árbevételük 2,8 milliárd forint volt 36 főt foglalkoztatnak. Nemcsak Széchenyi Kártyával, hanem Széchenyi Forgóeszközhitellel is rendelkeznek.

• Ignácz Busz Kft. (Átadó: Magyarországi Volksbank Zrt.)

A céget családi vállalkozásként 2005. évben alapították. A társaság személyszállítással foglalkozik, a megyében jelentős szerződésekkel rendelkezik. Árbevétele meghaladja a 100 MFt-ot, jelenleg 7 alkalmazottjuk van. Első Széchenyi Kártyájuk.

• KLG Trans Kft. (Átadó: Budapest Bank Nyrt.)

A céget 2002-ben alapították családi vállalkozásként. 2010. évben az árbevétele 140 MFt volt, 12 főnek biztosítanak munkát, 7 db Renault Master típusú tehergépjárművel elsősorban belföldön végzenek fuvarozási tevékenységet. Első Széchenyi Kártyás ügyfél.

• Komplex Kft. (Átadó: Pannon Takarékszövetkezet)

1994-ben magánszemélyek alapították a társaságot. Erőműi, ipari vízkezelő berendezések tervezése, gyártása, kivitelezése és karbantartása a fő profiljuk. Jelenleg 14 főt foglalkoztatnak, árbevételük 200 MFt. 8 éve rendelkeznek Széchenyi Kártyával, már Széchenyi Forgóeszközhitelük is volt.

• Pahot Bt. (Átadó: Erste Bank Hungary Zrt.)

A cég immár 20 éve, 1991-ben alakult, családi vállalkozásként, a szülők és gyerekek részvételével. Jelenleg 4 főt foglalkoztatnak, 3 éve rendelkeznek Széchenyi Kártyával. Fafeldolgozással, fűrészáru-gyártással és állategészségügyi szolgáltatással foglalkoznak.

• Phamraunió Kft. (Átadó: UniCredit Bank Hungary Zrt.)

A tatabányai vállalkozást 1996-ban privatizálták és családi vállalkozásként kezdte el működését. 4 éve kötődik a Széchenyi kártyához. Nagy szakmai múlttal rendelkeznek a magisztrális, egyedi igényeket kielégítő gyógyszerkészítés területén.

• Engsol Kft. (Átadó: Környe-Bokod Takarékszövetkezet)

A tatabányai vállalkozás 2006-ban alakult. 3. éve rendelkezik Széchenyi kártyával. Elektronikai és autóipari multinacionális cégekkel áll kapcsolatban, melyek számára mérnöki és kereskedelmi szolgáltatást végez.

• Jako Magyarország Kft. (Átadó: MKB Bank Zrt.)

A tatabányai székhelyű vállalkozás 1999-ben alakult, 2 éve Széchenyi kártya tulajdonos. Sportkörökben az egész ország területén ismerik a vállalkozást. Sportszer-és sportruházat kis-és nagykereskedelmével foglalkozik.

Az első Agrár Széchenyi Kártyát átvevő:

• Rajos Kft. (Átadó: OTP Bank Nyrt.)

A családi vállalkozást 1997-ben alapították, szikvíz, szódavíz gyártásával foglalkoznak. Elérték, hogy a szóda Hungarikumként bekerüljön a Magyar Élelmiszerkönyvbe és így a gyártására az uniós szabályoktól eltérő rendelkezések vonatkozzanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya