Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. December 06. 09:41, kedd | Helyi

Átadták az Év Önkéntese díjakat

Átadták az Év Önkéntese díjakat

Tegnap este az Adventi vásár kis házikói között a színpadon az Év Önkéntese díj átadására került sor.

Az önkéntesség világnapja alkalmából december 5-én, Tatabányán, a Fő téren átadásra került az Év Önkéntese díj három kategóriában. Az önkéntes tevékenység elismerésére létrehozott elismerést egy magánszemély, egy civil szervezet és egy önkénteseket foglalkoztató program vehette át Smudla Katalintól, a díjalapító Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnökétől.

Az Év Önkéntese díjat 2011-ben Szépvölgyi Tünde érdemelte ki, a tatabányai Szent Borbála Kórház Önkéntes Segítő Szolgálatának tagja. Szépvölgyi Tünde ebben az évben összesen 508 órában segítette a kórház Ápolási, Sebészeti és Érsebészeti Osztályán. A kórházban dolgozó ápolók „csupaszív asszony”-ként jellemezték, aki „folyton azon töri a fejét, miben segíthetne a betegeknek”.

Az Év Önkéntes programja 2011 díjat a Szelim napi regélő című rendezvény nyerte el. A Turul parkolójában a nyár végén megrendezett három napos eseménysorozaton 300 önkéntes fordult meg segítőként. Az önkéntesek között nagyon sok fiatal is kipróbálhatta magát különböző feladatokban, és a program sorozat sok civil és egyéb szervezet számára is bemutatkozási lehetőséget biztosított. A kitüntetést a Bánhida Baráti Kör Egyesület és a Regélő Gerecse Hagyományőrző Egyesület nevében dr. Sallai Katalin, a rendezvény főszervezője vette át.

Az Év Önkéntes szervezete 2011-ben a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség lett. Vadócz László vezetésével működő szövetség szinte minden városi rendezvényen jelen volt. Ott voltak az autómentes napon, a környezetvédelmi világnapon, az Önkéntes napján, részt vettek a Gerecse 50 koordinálásában, és segítséget nyújtottak a városrészi családi napok lebonyolításában. Programjaikban számtalan önkéntes és más civil szervezetek munkáját hangolták össze. Azt elismerést a Szabadidősport Szövetség elnökének adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya