Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 06. 11:25, hétfő | Helyi sport

Tájékoztató a Tatabányai Kispályás Labdarúgó Bajnokság idei szezonjáról

Tájékoztató a Tatabányai Kispályás Labdarúgó Bajnokság idei szezonjáról

A március végén rajtoló kispályás labdarúgó bajnoki szezonban az eddigi 98 ezer forintos nevezési díj helyett 78 ezres összeg ellenében léphetnek pályára a csapatok a Jubileumi Sportparkban

Schmidt Csaba polgármester, Dr. Kancz Csaba alpolgármester, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója és Vadócz László, a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség elnöke még további információkat is bejelentett a legnépszerűbb tatabányai tömegsport rendezvényről. Ezek egyike volt, hogy a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség szervezésében, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának szakmai támogatásával bonyolítják le a bajnokságot. A tájékoztatón megköszönték az eddigi szervező Petőfi Tömegsport Egyesület vezetőségének, és Németh Péter jelenlegi elnöknek a korábbi évtizedekben végzett munkát. A változásoknak köszönhető, hogy már idén sikerült csökkenteni a nevezési díjakat, melynek összege jövőre - a remények szerint - tovább csökkenhet. Ehhez sikeres pályázatokra és nagyobb szponzori bevételekre van szükség, már csak azért is, mert a mostani szervezők szeretnék felújítani a pályavilágítást. Az MLSZ szakmai támogatása elsősorban a verseny-, fellebbviteli- és a játékvezetői ügyekben jelent majd konkrét segítséget. A bajnokság amatőr jellegét a változások nem érintik, a cél továbbra is a futball öröme és az egészséges versengés marad – hangsúlyozták a tájékoztatón. Az MLSZ célkitűzése az amatőr futball bázisának szélesítése, a sport tömegesítése, ezért hozták létre a Grassroots Bizottságot, amely a jövőben az amatőr futballt fogja segíteni a megyében, így Tatabányán is. A megyeszékhely kispályás labdarúgó-bajnokságának idei nevezési határideje március hatodika, ennek betartása a nevező csapatoknak az első lépés a sikeres szereplés érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.