Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 16. 09:34, csütörtök | Helyi

Tatabánya, A Fiatalok Világnapja

Tatabánya, A Fiatalok Világnapja

Tatabányán az Új Nemzedék közösségi tere szervezett fórumot a Fiatalok Világnapja alkalmából

Az érkező fiatalok elsősorban az elmúlt évek közösségi fejlesztéseire a következő évek terveire láthattak rá. Ezen kívül a helyi és nemzetközi önkéntes munkában szervezetek lehetőségeiből szemezgethettek. Henczer Éva közösségi térvezető és Cserteg István ifjúságszakmai koordinátor vezette végig a beszélgetést.

A Fiatalok Világnapja rendezvény vendégei voltak: Bereznai Csaba (Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere), Monos Krisztina (A Vértes Agorája), Csalai Judit (Peron Music Alapítvány) és Kovács Tamás (Vasalt Utak). Bereznai Csaba beszélt a szektorok teljesítményeiről, saját tapasztalatairól és Tatabánya Megyei Jogú Város fiatalokat érintő intézkedéseiről. A gazdaság fejlesztésétől a lakhatásig, a tanulás támogatásától a szórakozási lehetőségek bővüléséig tekintette át a megyeszékhely színes kínálatát, lehetőségeit.
Monos Krisztina a szabadidő hasznos eltöltési kínálata mellett felhívta a figyelmet a helyi és nemzetközi önkéntes munka hasznosságára, széles körű lehetőségeire. Egyben bemutatta a jelenleg A Vértes Agorájában dolgozó örmény és albán ifjú önkénteseket.

Csalai Judit a megyeszékhelyen fiatalokkal folyó önkéntes munkákat, folyamatokat mutatta meg öt kategóriában. Kovács Tamás a hazai Vasalt Utak kiépítésének folyamatát és lehetőségeit mesélte el. A filmekkel gazdagon illusztrált előadás jól mutatta meg az új jellegű sport arculatát.
A program végén a jelenlévők arról beszélgettek mi hiányzik még a megyeszékhely fiatalokat érintő kínálatából. A felmerültek között volt a nyilvános mezítlábas park, egy mászásra, gyakorlásra alkalmas műfal, több kerékpár tároló, kreatív ifjúsági szórakozóhely, városi ballagás és egyedi túrák rendezvények is.
A magyar kormány ezen kívül számos intézkedés mellett támogatja a fiatalokat, a fiatal családokat. Az Új Nemzedék felhívta a figyelmet többek között a nyelvvizsga és a jogosítvány megszerzésében nyújtott támogatási lehetőségre.

Az Új Nemzedék tatabányai rendezvénye rávilágít arra, hogy a fiatalokkal való beszélgetés minden körülmények között hasznos. A helyi munkatársak sokadik alkalommal szerveztek párbeszéddel járó napot, amelyben döntéshozó is jelen volt. Mint emlékezetes, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester John Katalin és Bereznai Csaba alpolgármesterek is voltak az Új Nemzedék vendégei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya