Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 07. 13:08, szerda | Helyi

Tatabánya távhőellátása biomasszával

Tatabánya távhőellátása biomasszával

Schmidt Csaba polgármester sajtótájékoztatót tartott a fűtőerőmű fejlesztéséről a mai napon a Városházán. A jelenlévők között ott volt még, Bencsik János, országgyűlési képviselője és Kamarás Zoltán Ügyvezető Igazgató

A Polgármester elmondta, hogy szakmai és politikai fórumot kíván összehívni a biomassza alapú erőműfejlesztés kapcsán, annak érdekében, hogy megvizsgálják ennek a fejlesztésnek a jövőbeli lehetőségét. Erre azért van szükség, hogy biztos alapokra tudják fektetni a tatabányai távhőellátást a jövőben. A mai napi megbeszélésen a szakemberekkel egyet értettek abban, hogy ezen az úton tovább kell menni és részletes vizsgálatok szükségesek a jövőben, annak érdekében, hogy ez a fejlesztés mihamarabb elindulhasson. Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy a tavasz folyamán szeretné, ha végleges döntést tudnának hozni.

Bencsik János elmondta, hogy célszerű felváltani a földgázt, hisz évről-évre drágább lesz és pár év múlva akár 40-50%-os áremelkedés is számíthatnánk. Elmonda még, hogy a biomassza részben alkalmazása lehetőséget ad arra, hogy ne érzékeljük ezeket a drágulásokat. Ezt a masszát pedig a térségünkből elő tudjuk állítani.

Kamarás Zoltán Tatabánya Erőmű Kft Ügyvezető Igazgatója a tájékoztatón ismertette a jelenlévőkkel, hogy a meglévő négy gőzkazánból kettőt alakítanának át erre a biomassza tüzelésre és hozzá egy kicsi 20 MW-os forróvízkazánt is, szintén erre a célra. A visszamaradó anyag, a fahamu kezelését is majd meg kell oldani. Körülbelül 90%-ban használna fel faaprítékot az erőmű.

A Polgármester közölte a sajtó résztvevőivel, hogy reményei szerint a 2014-es évben már az Erőmű ehhez mérten fog üzemelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya