Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Február 23. 10:11, kedd | Helyi

Tatabányán csökkent az álláskeresők száma

Tatabányán csökkent az álláskeresők száma

Aktuális munkaerő-piaci információkról tartott szakmai fórumot csütörtökön a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen.

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke nyitotta meg az elsősorban vállalkozók számára szervezett találkozót. Elmondta, a kamara legfontosabb feladata a gazdaság fejlesztése és a szakképzés. Tehát a két szervezet fő találkozási pontja a pályaorientáció.

Hajasné dr. Hertelendi Valéria foglalkoztatási főosztályvezető az idei programokról, a hazai és uniós forrásból finanszírozott támogatási lehetőségekről beszélt. Megyénkben 6700 regisztrált munkanélküli volt decemberben, ez a szám az országos átlag alatt van.

A tatabányai járás főbb számait Szigeti Anikó, a tatabányai járási hivatal foglalkoztatási osztályvezetője ismertette. Tájékoztatása szerint a tatabányai járás nagyobb településein olyan szinten csökkent az álláskeresők száma, hogy a helyi önkormányzatoknak alig tudnak közmunkás álláskeresőket közvetíteni.

A megyeszékhelyen csaknem 1700-an vannak munka nélkül. Nagyobb részük szakképzetlen, általános iskolai végzettséggel rendelkezik és többségében nők. A 45 évnél idősebb álláskeresők a regisztráltak több mint 46 százalékát teszik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya