Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 04. 15:24, szombat | Helyi

Térfigyelő kamerarendszer Tatabányán

Térfigyelő kamerarendszer Tatabányán

A lakosság nyugalmát, a közvagyon megóvását felelősséggel kezelő önkormányzatok korszerű térfigyelő rendszerek üzembeállításával segítik a helyi közbiztonság javítását.

A Fő téri felújítás során, a megnyert pályázat által nyújtott lehetőséggel élve térfigyelő rendszert épített ki az önkormányzat a városközpontban.Az üzemeltetésre az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a megyei és a városi rendőrséggel, a dokumentumot Schmidt Csaba polgármester, Csizmadia Gábor rendőr ezredes, megyei főkapitány és Dr. Forrai Zsolt rendőr alezredes, kapitányságvezető írta alá. A korszerű IP informatikai alapokra épülő, WIFI adatátvitelű rendszer műszaki üzemeltetését a város egy évben 7,5 millió forinttal támogatja.
A megyeszékhely belvárosában 7 darab, HD felbontású, 20x-os optikai zoom-os, speed-dome valamint 16 darab HD felbontású fix kamera helyeztek el. A rendszer központi egységei: szerver, tárolóegységek, PC-k, monitorfal a rendőrség épületében kialakított diszpécseri helyiségbe került, amit a sajtó képviselői megtekinthettek.
A kamerák figyelését a rendőrségről valamint a közterület-felügyeletről szóló törvényekben foglaltak szerint az önkormányzat és a rendőrség között szakemberei látják el. Jogsértő cselekmény észlelése esetén a diszpécser szolgálat gondoskodik megfelelő reagáló, intézkedő rendőr- vagy közterület-felügyelői járőr helyszínre küldéséről.
A belvárosi térfigyelő rendszer biztosíthatja az alapot a további fejlesztéseknek. A tervek szerint - a műszaki lehetőségek felmérését követően - a közelmúltban az egyes település részeken, önkormányzati intézményeknél, aluljárókban elhelyezett, analóg kamerák rendszerbe integrálása is megvalósulhat.. Ezen kívül az önkormányzat lehetőséget kíván biztosítani, pénzintézeteknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, hogy megfelelő feltételek mellett, kameráikkal kapcsolódhassanak a városi rendszerhez, hozzájárulva ezzel nemcsak saját biztonságuk, de a közterületek biztonságának növeléséhez is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya