Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 28. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több nagyvállalattal is újabb magyarországi beruházásokról zajlanak tárgyalások

Több nagyvállalattal is újabb magyarországi beruházásokról zajlanak tárgyalások

Újabb magyarországi beruházásokról zajlanak tárgyalások több nagyvállalattal, ugyanis fontos, hogy a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború okozta negatív hatások ellenére

sikerüljön megvédeni az elmúlt időszak gazdasági eredményeit - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a nap folyamán egyeztetett a Debrecenben mintegy 65 milliárd forint értékben üzemet építő, elektromos akkumulátorokhoz különböző elemeket gyártó Semcorp vezetőivel. Mint elmondta, a kínai céggel már arról tárgyalnak, hogy "ezt megtoldják egy újabb, az első dupláját jelentő beruházással", amely így már több mint ezer új munkahelyet teremtene Magyarországon.

A Bunge amerikai agrárvállalat vezérigazgatójával folytatott tárgyalást követően pedig a miniszter elmondta, hogy szintén egy kapacitásnövelő beruházás lehetőségéről egyeztettek, miután az amerikai társaság már jelen van Martfűn, ahol étolajat állítanak elő.

Ennek kapcsán aláhúzta: az ukrajnai háborúnak a globális élelmiszerpiacra is rendkívül drámai hatása lesz, ugyanis az ország a világ második legnagyobb gabonaexportőre. Márpedig a fegyveres konfliktus miatt az ilyenkor szokásos területnek csupán a töredékén tudott megtörténni a vetés, így csökkenni fog a kivitel is.

Szijjártó Péter végül a Magyarországon már jelenleg is nagyjából 2800 embert foglalkoztató, a gazdaság dimenzióváltásában nagy szereppel bíró IBM vezetőivel tárgyalt esetleges további fejlesztésekről.

"Fontos, hogy meg tudjuk védeni mindazt, amit el tudtunk érni a magyar gazdaságban. Lehetőleg újabb munkahelyteremtő beruházásokat kell Magyarországra hozni" - szögezte le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során