Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 03. 09:21, hétfő | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Több százan vonultak Vértessomlón

Több százan vonultak Vértessomlón

Hosszú évek óta nem volt példa arra, hogy ragyogó napsütésben indulhasson útjára a szüreti felvonulás Vértessomló utcáin, ezért szombaton kifejezetten hálásak voltak a szervezők az égieknek.

Az október eleji, szokatlan meleg egy idő után meg is izzasztotta a fellépőket, s vendégeket egyaránt, bár lehet, hogy ebben a lerótt több kilométer, s pár pohárka ízletes borocska is szerepet játszott.
Aki teheti, minket kövessen… Meglessük a lányok kivillanó combját, de csak azért, hogy lássuk, a polkát hogy ropják. – így invitált a kisbíró, s a meghívást több százan fogadták el, köztük Bereznai Csaba Tatabánya, s Papp Péter Oroszlány alpolgármestere, s természetesen a kifejezetten szüretre érkező negyven bockhorni vendég is.
A Millenniumi Parkból délután három órakor indult el a Gesztesi vagányok muzsikájára a műsort adó helyi dalkör, valamint a mini, az ifjúsági, s a felnőtt tánccsoport, s ahogy követték egymást a táncos állomások, úgy gyarapodott az őket követők száma, s vált egyre vidámabbá a hangulat.
A táncosok rendületlenül ropták, a kínálók pedig rendületlenül töltötték a boros kocsiról kancsóikat, a legapróbb kis kocsmáros kötényén hirdette is a felirat: legszebb virág a borvirág.
De hagyományosan nemcsak a szervezők, s műsort adó csoportok tettek ki magukért, hanem a helyiek is. Több ház előtt vidám, szüreti összeállítás fogadta a látogatót, s még az átutazók sem restelltek időzni pár percet, hogy megörökítsék a hangulatos szüreti kellékeket.
A táncos megálló- és kínáló helyeken pedig finomabbnál finomabb sütemények, üdítők, borok várták a vendégeket, mert az is hagyomány, hogy a vértessomlói szüreti mulatságról senki sem távozhat korgó gyomorral, netán, szomját oltatlanul.

Címkék: szüret, vértessomló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya