Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 21. 09:18, péntek | Helyi

Tök nagy élmény!

Tök nagy élmény!

Sorra érkeztek az eltelt napokban a környei Vackor Óvodába az ilyenkor slágerré váló zöldség, azaz a tök különböző fajtái.

Volt itt dísztök zöldben és sárgában pompázva, egyszerű mezei, azaz terménytök faragásra, no meg sütőtök, sütésre várva.
A színes és változatos kavalkád közepette Koródi Dominik és szülei a napokban nem akármilyen tökkel örvendeztették meg a Maci csoport tagjait. Az ő „tökük” majdnem 30 kilót nyomott, s meg is „gyűlt vele a bajuk” az óvónéniknek faragás előtt. A hatalmas termésnek – férfi segítséggel – fűrésszel kellett levágni a kalapját, hogy végül elkészülhessen a halloween figura: a kissé foghíjas, kissé ijesztőnek tűnő, mégis kedves tökfej.
A kicsik csütörtökön papíron már őt „másolták”: színeztek, festettek, s vágtak, hogy az óvoda falaira, polcaira is bőven jusson a tökfejecskékből.
A büszke kis tökmag, Dominik, betegsége miatt ezúttal kimaradt a mulatságból, de társai és az óvónénik megígérték: az eddig ajándékba kapott sütőtököket akkor készítik el, amikor már ő is meggyógyult, s együtt falatozhat velük, hogy ez a tök nagy élmény közös, s mindannyiuké legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya