Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 15. 09:08, hétfő | Helyi

Tolatva ütötte el a gyalogost

Tolatva ütötte el a gyalogost

A tatabányai rendőrök befejezték az eljárást a baleset okozójával szemben.

A Tatabányai Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 60 éves tatai lakos ellen.
A gyanúsított 2017. április 4-én 8 óra 50 perckor Tatán, az Ady Endre úton járművével hátramenetet hajtott végre, azonban figyelmetlensége miatt tolatás közben nem észlelte a mögötte az útpadkán álló gyalogost és a gépkocsi hátuljával fellökte.
A 73 éves férfi a baleset következtében súlyosan sérült.
A baleset vizsgálója a napokban az eljárást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészségnek megküldte.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét a KRESZ 33. §-ban foglaltakra:
Megfordulás, hátramenet
(1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza.
(2) Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos. Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni tilos.
(3) Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya