Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 04. 14:17, csütörtök | Helyi sport

Újabb nagy tatai siker a páston!

Újabb nagy tatai siker a páston!

A hétvégén felnőtt női párbajtőr válogató versenyt  rendeztek Budapesten ahol Kun Anna  az OMS - Iron Trade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzője nagy  sikert ért el

A női párbajtőrözők mezőnyében 77 induló versengett a felnőtt ranglista pontokért..
Kun Anna a selejtezőben 5 győzelemmel és 1 verséggel jutott a direkt kieséses táblára ahol a negyedik kiemelt volt,így a 64-es főtáblán nem kellett vívnia a 32-be jutásért.
Viszont a megszokott lebonyolítás helyett vigaszággal volt megrendezve a verseny hogy mindenki több mérkőzést vívhasson
A 32-es táblán Anna 15:10 -re győzött a Debreceniek felnőtt kerettag versenyzője Zavoda Dóri ellen! A táblán a második mérkőzése viszont nem sikerült jól,15:11 arányban vereséget szenvedett a Honvédos Jung Alexától és a vigaszágra került. Innen hosszabb út vezet a fináléba jutásért. Anna a vigaszág első meccsén 15:8-ra győzött a Heraklész válogatott pécsi Öhlmüller Saci ellen. Még egy mérkőzést kellett győztesen megvívni a döntőért. A fináléba jutásért a felnőtt kerettag Honvédos Sziklavári Franciska volt az ellenfél akit magabiztos vívással 15:8-re győzött le Anna.
A négyközé jutásért egy igazi nagyágyú a párizsi felnőtt VB-n döntős Antal Edina a Vasas válogatott vívója volt az ellenfél. Anna a mérkőzés elején átvette az irányítást és villámrajtot véve elhúzott 6:1-re, majd 8:3-ra. Antal az utolsó harmadban mindent egy lapra téve rohamozott és 14:14-nél utol érte Annát, de a rendes játékidő végéig már nem esett több találat, Így következett a hirtelen halál ráadás 1 perce. A kedvezmény a Vasas válogatott versenyzőjéhez került ami azt jelentette ha nem esik több találat a ráadás 1 percében ő a győztes. Anna azonban 37 másodpercnél egy nagyszerű csuklószúrással megszerezte a győzelmet és bejutott a négyközé.
A kettőbe jutásért a ranglista vezető Szász Emese volt az ellenfél,és Emese nem hagyott kétséget afelől hogy ő a ranglista éllovasa 15:8 arányú győzelemmel ő jutott a nagy döntőbe amit később 15:7 arányban meg is nyert. Kun Anna pedig egy nagyon jól sikerült verseny végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a felnőttek között.
Anna igazán jó formában versenyez, pár hete a Junior Országos Bajnokságon volt ezüst érmes, most pedig a felnőtt válogatón végzett a harmadik helyen.
Ezek az eredmények jó előjelek az április 8-án kezdődő Poreci junior világbajnokság előtt ahová a magyar párbajtőr válogatottal utazik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.