Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 15. 10:54, kedd | Helyi sport

Ungvári Miklós Tatabányára igazol

Ungvári Miklós Tatabányára igazol

Tatabányára igazol Ungvári Miklós, a háromszoros Európa-bajnok, és háromszoros világbajnoki bronzérmes judós.

A sportoló kedden írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében az Ippon SE és a Tatabányai Sport Club kettős igazolású versenyzője lesz.

Magyarország egyik legeredményesebb judósa, a háromszoros Európa-bajnok, és háromszoros világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklós Tatabányán folytatja pályafutását. A kiváló sportoló kettős igazolással az Ippon SE valamint a Tatabányai Sport Club versenyzője lesz, így az egykori bányászváros színeiben készül a londoni olimpiára. A szakmai munkáját Bíró Tamás és Csernoviczki Csaba közösen irányítja.
A 31 esztendős sportoló kedden délelőtt írta alá szerződését. A város nevében Schmidt Csaba polgármester kiemelte, hogy Csernoviczki Éva mellett újabb olimpiai éremesélyes sportolója lesz Tatabányának. – A csapat sportágak mellett az egyéni sportágaknak is nagyon nagy hagyományai vannak nálunk, így jól tudjuk, ahhoz, hogy egy ember sikereket érjen el, egy egész egyesületnek, közösségnek kell mögötte állnia. Éppen ezért az önkormányzat lehetőségei szerint támogatni kívánja az olimpikonok felkészülését.
Az eseményen jelen volt Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke is. – Ungvári Miklós jelenléte a városban azért is fontos a számunkra, mert megpezsdíti a tatabányai sportéletet, példaként szolgálhat minden gyermek- és ifjú, de akár felnőtt sportolónak. Szeretnénk, ha az iskolákban részt tudna vállalni a sportolás népszerűsítésében is.
A 66 kilósok között versenyző Ungvári Miklós a kontaktus aláírása után örömmel nyugtázta, hogy biztos anyagi háttérnek, és a kiváló szakmai munkának köszönhetően nyugodtan készülhet a 2012-es ötkarikás játékokra. – Tatabányán minden adott ahhoz, hogy legjobb tudásom szerint felkészüljek a londoni olimpiára. Egyrészt a város tudja biztosítani a zavartalan felkészüléshez szükséges anyagi és eszközi feltételeket, másrészt Csernoviczki Csaba vezetőedző neve garancia a kiváló szakmai munkára. Az Ippon SE tavaly a hatodik legeredményesebb egyesület volt Magyarországon, Csernoviczki Éva révén egy olimpiai éremesélyes versenyző is készül itt, és megfelelő edzőpartnerek tekintetében is jól áll a klub. Remélem, a jövő évi olimpiáról Évivel együtt éremmel térhetünk haza, ezzel is öregbítve Tatabánya hírnevét.
Csernoviczki Csaba, az Ippon SE vezetőedzője szerint Ungvári személyében igazi nagyágyú igazolt a megyeszékhelyre. – Miklós az elmúlt évek legeredményesebb férfi judósa Magyarországon, érkezése pedig jó hatással lehet a klub fiatal sportolóira. Már eddig is több versenyzőnknek volt a példaképe, most pedig testközelből látva edzésmunkáját még nagyobb edzésmunkára sarkallhatja az ifjú judósokat.
A tréner hozzátette, hogy Ungvári korábban többször edzett Tatabányán, így nem lesz nagy változás számára az új környezet. -Már korábban is többször edzett nálunk, így tudja, hogy hova, milyen körülmények közé igazol. Ennek ellenére új impulzusok is érik, amelyek segíthetik az eredményességét. Szakmai felkészülését korábbi edzőjével, Bíró Tamással közösen irányítjuk. Bízom benne, hogy a közös munka gyümölcsöző lesz, és Évivel együtt érmet nyernek a londoni olimpián.

Fotón balról jobbra:Sámuel Botond,Ungvári Miklós, Schmidt Csaba,Csernoviczki Csaba,Csernoviczki Éva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.