Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Július 11. 12:50, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Vadállatként nevelte két gyerekét egy ukrán család

Sem beszélni, sem járni nem tudnak...

A hatóságok mentették meg azt a két liovi gyereket, akiket állatként neveltek szüleik, sem beszélni, sem járni nem tudnak.

A 12 és 4 éves gyerekek egy igazi horrorisztikus helyen, a külvilágtól elzárva, egy mocskos szobában éltek, ahonnan szüleik nem engedték ki őket, és nem is törődtek velük. Amikor a hatóságok megtalálták őket, a gyerekek sem járni, sem beszélni, sem maguktól étkezni nem tudtak.

A 12 éves Lubomir és a 4 éves Yurii számára a világot egy szeméttel, és porral teli szoba jelentette, két mocskos matraccal a földön, valamint egy rozsdás kagyló és egy gázkályha. A szomszéd szerint a gyerekek apja felszólította őt, hogy ne foglalkozzon a család dolgaival, valamint meg is fenyegette, hogy lelövi fegyverével.

A gyerekek anyja soha nem jött ki a házból, és látogatókat sem engedett be. A szomszédok arról számoltak be, hogy egy kórház orvosainak segítségét kérték, hogy avatkozzanak be, de semmi sem történt. A történet akkor kapott nagy nyilvánosságot, mikor egy nap a ház ajtaján ügyészek kopogtattak, akik meg akarták tudni, miért nem járnak iskolába a gyerekek.

Nazar Stepanchak, a liovi ügyészség képviselője szerint az évek során a gyerekek semmilyen orvosi ellátásban nem részesültek. „Nem tudnak beszélni, járni, csak kúszni próbáltak. Egyedül enni sem képesek, nekünk kell etetnünk őket” – számolt be Dmytro Kvit, a liovi gyerekkórház orvosa.

A rendőrök megtudták, a gyerekek apjának alkoholproblémái vannak, de a szülőknek van jövedelmük, így a szegénység nem lehetett a kegyetlen bánásmód oka. Nazar Stepanchak szerint az anyának kereskedelmi egyetemi végzettsége van, az apa a piacon árul.

A két kisfiú jelenleg a liovi gyerekkórházban van, ahol bőrbetegségek és tetvesedés miatt kezelik őket. A testvérpár mindaddig biztosan állami gondozásban marad, amíg a bíróság döntést hozz arról, hogy a szülők nevelhetik-e tovább gyerekeiket.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.