Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 28. 11:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy különös kegyetlen hajléktalan gyilkos ellen

Vádat emeltek egy 40 éves hajléktalan férfi ellen, aki ököllel, majd késsel olyan durván bántalmazott egy másik fedél nélküli férfit Budapest IV. kerületében tavaly márciusban,

hogy a sértett életét az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - közölte a megbízott fővárosi főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.
Fürcht Pál tájékoztatása szerint mindkét férfi a IV. kerület közterületein töltötte mindennapjait, a sértett éjszakánként a József Attila utca egyik házánál, a garázsbejáró melletti szélvédett helyen tartózkodott.

A vádlott tavaly március 31-én hajnalban találkozott az épületnél a sértettel, leült mellé, majd közösen italoztak. Közben azonban - feltehetően a közösen fogyasztott ital miatt - anyagi jellegű vitába keveredtek, amelynek során a vádlott ököllel legalább hússzor megütötte a sértettet, majd elővett egy kést, amellyel - szintén nagy erővel - kétszer megvágta társa nyakát.

A vádlott magára hagyta a sértettet, akit járókelők találtak meg reggel. A mentők kórházba vitték, ahol azonban pár órán belül meghalt.

Mivel a bántalmazás következtében agysérülést, nyaki sérülést, koponyatörést és más súlyos sérüléseket szenvedett, életét az azonnali szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg - hangsúlyozta Fürcht Pál.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő hajléktalant különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, a bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére