Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 04. 09:34, hétfő | Helyi
Forrás: tatabánya

Várják az Ön javaslatát is!

Várják az Ön javaslatát is!

Tatabánya Önkormányzata javaslatokat vár a Tatabánya Díszpolgára cím és az Ezüst Turul, valamint a Szabó Ignác Díj adományozására.

Hagyományosan minden év decemberében Szent Borbála, a bányászok védőszentjének ünnepén osztják ki a város legmagasabb kitüntetései közül a Tatabánya Díszpolgára címet, a Szabó Ignác, valamint az Ezüst Turul Díjat, amelyekkel az önkormányzat méltó módon ismeri el azokat a személyeket, szervezeteket, akik tevékenységükkel hozzájárulnak, hozzájárultak a városunk fejlődéséhez, jó hírének és értékeinek növeléséhez.

A díjak adományozására javaslatot tehet bármely magánszemély vagy szervezet, melyet írásban, Tatabánya polgármesteréhez kell benyújtani. A javaslatnak tartalmaznia kell a díj megnevezését, a kitüntetésre javasolt személy vagy szervezet nevét, elérhetőségét (cím, telefon, email), továbbá a javaslat indoklását, a szakmai tevékenység leírását.

Az idei évben 2016. augusztus 31-ig lehet javaslatot tenni a következő díjakra:

Ezüst Turul Díj: A díj olyan személynek, szervezetnek és közösségnek adományozható, aki (amely) gazdasági, társadalmi, tudományos, oktatási, művészeti, művelődési, sport, műszaki, közgazdasági, közigazgatási, városfejlesztési szakterületeken Tatabánya értékeinek és eredményeinek gazdagítása érdekében kimagasló érdemeket szerzett.

Szabó Ignác Díj: A díj olyan személynek adományozható, aki Tatabánya városában orvosként, egyéb egészségügyi és egészségügy területén dolgozóként, illetve a város hátrányos helyzetben lévő lakosainak szociális ellátásában, gondozásában, támogatásában kiemelkedő színvonalú teljesítményt nyújt. A díj szervezet, intézmény részére is adományozható.

Tatabánya Díszpolgára Cím: A cím adományozható annak a magyar vagy külföldi kiváló személyiségnek, aki Tatabánya város fejlesztésében, társadalmi, tudományos, művészeti és egyéb téren kimagasló érdemeket szerzett, s maradandó alkotásokkal segítette a város előrehaladását és tekintélyének növelését.

A javaslatot 2016. augusztus 31-ig írásban, a tatabanya.hu weboldalon a Hirdetmények menüpontban található adatlapot kitöltve kell eljuttatni Schmidt Csaba polgármesterhez (Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, 2800 Tatabánya, Fő tér 6.). Kérjük, az adományozandó cím vagy díj nevét tüntessék fel a borítékon (például így: „Javaslat Tatabánya Díszpolgára Címre”!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben