Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. November 02. 10:47, szerda | Helyi
Forrás: Salamon Gy.

Vasárnap tartják meg a vesebeteg találkozót

Vasárnap tartják meg a vesebeteg találkozót

November 6-án, vasárnap szervezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Művese Alapítvány, valamint a megyei Vesebetegek Egyesülete a rendkívüli hőség miatt augusztusban elhalasztott megyei Vesebeteg Találkozót.

A díjtalanul látogatható program helyszíne ezúttal a tatabányai Szent Borbála Kórház étterme lesz, ezért autóbuszt nem indítanak a szervezők.

A rendezvény 10 órakor kezdődik, s délelőtt szakmai előadások várják a résztvevőket: hallhatnak orvosi előadásokat, dietetikust táplálkozási tanácsokkal, s szó lesz szociálpolitikai kérdésekről is, de különböző, díjmentes egészségügyi méréseken is részt vehetnek a vesebetegek. Az ebéd után könnyedebb program, szellemi vetélkedő, kvíz, sport következik.
Az alapítvány és az egyesület bízik benne, hogy a találkozóra szóló invitálást minél több megyebeli vesebeteg fogadja el, transzplantáltak és dializáltak egyaránt. Papp Károly, az egyik szervező úgy véli, hogy szűkebb hazánkban jóval több vesebeteg él, mint ahányan a különböző szervezetekhez csatlakoztak, s akikhez az alapítványokon, egyesületeken keresztül elérhet a meghívásuk. A találkozó viszont kiváló alkalmat teremt arra, hogy megosszák egymással történeteiket, tapasztalataikat, kötetlenül ismerkedjenek, beszélgessenek, s a szakmai tájékoztatók mellett esetleg személyes tanácsokkal is ellássák sorstársaikat.
Bővebb információ Papp Károlytól kérhető a 06 30 9474333-as telefonszámon, az e-maileket a pappak@freemail.hu címen várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya