Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 01. 15:30, csütörtök | Helyi

Véget vetettek a rendőrök a „táskázásnak”

Véget vetettek a rendőrök a „táskázásnak”

Két hete keresték a táskás rablókat a tatabányai nyomozók, szerdán végül egy tapasztalt körzeti megbízott és fiatal rendőrtársa elfogta a páros egyik tagját. Egy újabb rablást követően sikerült nyakon csípni a 20 éves tatai fiatale

November 15-én kezdődött a sorozat-bűncselekmény Tatabányán. Két fiatal férfi leste napról napra idősebb áldozatát a városban, majd megközelítve őket egy hirtelen mozdulattal megpróbálták kirántani kezükből kézitáskájukat. Volt, akinél ez gond nélkül sikerült, volt akitől csak kisebb huzakodás után tudták elvenni és volt aki nem „úszta” meg sérülés nélkül. Egy hölgy olyan határozottan lépett fel a táskatolvajokkal szemben és szorította magához táskáját, hogy a két fiatalember elrántotta és arccal a betonon húzták maguk után, míg el nem engedte értékeit. Szerencsétlenebbül esett az a 71 éves idős asszony, akire szerdán támadt rá a két fiatal férfi. Ahogy megpróbálták kirántani kezéből a táskát, a néni elesett fejét a betonba verve.

Az esetnek több szemtanúja is volt, akik a néni segítségére siettek. Egyikük a mentőket hívta, másikuk a rendőröket. A nyomozók menetre készen álltak a Tatabányai Rendőrkapitányság épületében. Fegyverrel és bilinccsel az oldalukon várták a jelzést, hogy az elkövetők nyomába eredhessek, így az állampolgári riasztást követően azonnal a helyszínre siettek, ahol megtudták, merre menekültek a rablók.

A kapott információt továbbították a város rendjét vigyázó egyenruhásoknak, akik átfésülték a környéket. Kincses Krisztián r. törzszászlósnak és járőrtársának Kiss Tibor pr. r. őrmesternek azt súgta a szimata és helyismerete, hogy a vasútállomás felé vegyék az irányt. A Dózsakerti vasúti felüljáró közelében megpillantottak egy gyanúsan viselkedő fiatalembert, akire ráillett a személyleírás. Megállították és igazoltatták.

Hasonló megérzése volt Lajer Sándor r. őrnagy Úrnak, a nyomozók vezetőjének is, aki szintén a vasútállomás felé indult a riasztást követően és csatlakozott a már intézkedő kollégákhoz. Kérdőre vonta a fiatalembert, de ő mindent tagadott, szeméből és hangjából azonban a tapasztalt rendőr megérezte, nem mond igazat, és ő lesz a keresett személyek egyike.

Megvárták míg a bűncselekmény helyszínén dolgozó nyomozók az egyik szemtanúval autóba ülnek, hogy minden kétséget kizáróan azonosítani lehessen az elkövetőt. A szemtanú azonban nem volt hajlandó beszélni, egy korábbi szabálysértési bírság miatti sértettsége miatt megtagadta az együttműködést.

A fiatalember természetesen nem úszta meg a felelősségre vonást, a nyomozók ismételt kérdéseire bevallotta, hogy ő és Peti nevű társa akarta kitépni az idős hölgy kezéből a táskát. Társáról a nevén kívül többet nem tudott mondani, de közölte, ha látná, felismerné, ezért a rendőrök autóba ültették és a buszvégállomás felé indultak vele. Alig haladtak pár száz métert, a gyanúsított már rá is mutatott egy vele hasonló korú fiatalemberre. A 18 éves tatabányai férfit a rendőrök elfogták és mindkettejüket előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol beismerték, hogy az elmúlt két hétben 8 lopást illetve rablást követtek el Tatabányán. A 20 éves gyanúsítottnak ennél is több lesz a számláján, ő ugyanis elismerte, hogy nem most „táskázott” először, tavaly is követett már el hasonló bűncselekményeket.

A két fiatalembert a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya