Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 10. 08:47, hétfő | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Veres Győző Súlyemelő Terem

Veres Győző Súlyemelő Terem

Magyarország egyik legeredményesebb súlyemelőjéről nevezték el a megyeszékhely nemrég felújított súlyemelő termét.

A 159 magyar rekordot, világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmeket és olimpiai helyezéseket elért nagyszerű sportember 1968-tól Tatabányán versenyzett, majd itt volt edző. 1973-ban Törökországba emigrált, később Ausztráliában telepedett le, és itt halt meg idén.

Schmidt Csaba kiemelte: kettős ünnep ez a mai, hiszen a teremavató mellett a szakosztály fennállásának 60. évfordulóját is ünnepli. A tatabányai súlyemelők olyan kiemelkedő eredményeket értek el, hogy azokat sok más egyesület is elfogadna – hangsúlyozta a polgármester, aki úgy vélte: a sikerek a kemény munkának voltak köszönhetők. A folytatásban szólt arról, nem véletlenül határozott úgy korábban a város vezetése, hogy Földi Imréről nevezzék el a sportcsarnokot. Hozzátette: mások kezdeményezésére a megújult súlyemelő terem is méltán kapta Veres Győző nevét. Az eredményeket, az értékeket korábban különböző okok miatt nem ismerték el, ezért sokan elhagyták az országot - fogalmazott a polgármester.

Az ünnepségre sok súlyemelő-pályatárs, barát érkezett. Többek között Földi Imre, a Nemzet Sportolója, Hanzlik János, Nemessányi Árpád, a város és a Tatabányai Sport Club vezetői, az ünnepségen megjelent Veres Csaba, Veres Győző fia is, aki most Norvégiában él. A vendégeket Sámuel Botond a TSC ügyvezető-elnöke köszöntötte, mint mondta, nyugodtan nevezhetjük a napot a súlyemelés napjának, hiszen a teremavató mellett nemzetközi versenyt is rendeztek. Ezután a sport- és súlyemelőtárs, Hanzlik János mondta el gondolatait Veres Győzőről, aki sokat tett a magyar súlyemelés sikeréért. Az ünnepség végén az új feliratot Stark András a TSC súlyemelőinek korábbi vezetőedzője és Veres Csaba együtt leplezte le az épületen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya