Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 26. 10:17, hétfő | Helyi

Versel Tata városa a költészet napján

Versel Tata városa a költészet napján

„Versel a város” címmel nagyszabású versmondó napot tartanak 2012. április 11-én (szerdán) a költészet napján városunkban.

Tata különböző pontjain, közterületeken, iskolák és intézmények közelében a nap folyamán összesen 2012 magyar vers hangzik fel. A költeményeket a legkisebbektől kezdve az iskolásokon keresztül a középiskolásokig mindenki kívülről mondja majd.

Nem mindennapi teljesítmény, hogy több mint húsz helyszínen körülbelül kétezer résztvevővel kétezer-tizenkettő magyar verset hallhatnak a járókelők. Az önkormányzat a gyermekbarát város program keretében valósítja meg ezt a különleges akciót, melyben minden tatai iskola, s szinte minden óvoda részt vesz. A magyartanárok is tevékenyen részt vesznek a szervezésben, a versek összehangolásában. A rendezvényre még jelentkezhetnek önkéntes versmondók, felnőttek is, korhatár nélkül. Ők a Tatai Református Gimnáziumban adhatják le adataikat a választott vers címével Geiszelhardt Zsófia igazgató-helyettesnél személyesen vagy az 586-576-os telefonszámon.

Meglehet, hogy ilyen nagyszabású versmarathont még nem rendeztek az országban, ez akár rekord is lehetne. A szervezők bíznak benne, hogy nagy élmény lesz minden résztvevő számára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya