Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 27. 09:42, hétfő | Helyi

Évzárás, évnyitás a bányász nyugdíjasoknál

Évzárás, évnyitás a bányász nyugdíjasoknál

Egy perces néma felállással tisztelegtek elhunyt tagtársaik emléke előtt szombat délután a Vértessomlói Nyugdíjas Bányász Szakszervezet tagértekezletének kezdetén.

A 170, köztük 30 várgesztesi tagot számláló szervezet rendezvényén a nyugdíjasok mellett hagyományosan Hartdégen József polgármester, s Vasas Mihály, a BDSZ Tatabányai Szövetségének elnöke is részt vett.
Mint Batin József titkár beszámolójában elhangzott, a 2011-es év is mozgalmasnak bizonyult, több alkalommal kirándultak, s kilenc programjukra több mint 700 tag látogatott el. Legnagyobb szabású rendezvényük a Szent Borbála napi ünnepség, melyet első alkalommal 1992-ben, akkor még a székházukban szerveztek meg, s mára a tatabányai, oroszlányi, móri, várgesztesi, környebányai nyugdíjas bányász szervezetek képviselői is rendszeres résztvevői.
A színes programélet mellett a gondoskodásra, az egymással való törődésre, odafigyelésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Minden évben köszöntik a kerek születésnaposokat, tavaly 13 beteg társukat látogatták meg, októberben negyven embernek juttatták el az idősek napi csomagot, s a Tatabányai Bányász Nyugdíjas Alapítványnak köszönhetően 48-an kaphattak segélyt, összesen 195 ezer forint értékben – ismertette Egervári Péterné a gazdálkodás adatait is.
A szervezet célja az alapítás óta változatlan: ápolni a bányász hagyományokat, megtartani a létszámot, működtetni a székházat, ami társadalmi munkában nem kis feladat, s bányász szakszervezetekkel közös rendezvényeket szervezni.
A tagokra pedig idén is bőven várnak programok, tennivalók. A hagyományos disznótort március 3-án rendezik meg, amikor az azt követő Nőnapi összejövetelre is készülve „egy füst alatt” két hízó kerül a böllér kése alá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya