Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 05. 10:58, hétfő | Helyi

Évzárás, tisztújítás a sportolóknál

Évzárás, tisztújítás a sportolóknál

Tisztújítással egybekötött évzáró közgyűlést tartottak péntek este a Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület tagjai.

A szervezet mögött ellentmondásosnak is nevezhető év áll, hiszen örömteli, hogy majdnem 13 millió forintból megújult a labdarúgópályájuk, a fejlesztés miatt azonban ősszel a hazai mérkőzéseik javát idegen pályán játszották, s ez is rányomta bélyegét a szereplésükre.
Pillmann Ferenc elnök a felnőtt focisták teljesítményét értékelve elmondta: tavasszal dobogós helyezést vártak az együttestől, ez sajnos az utolsó fordulóban elúszott, így a negyedik helyen zártak. Aztán jött az őszi, igencsak borongós folytatás, amiben szerepet játszott, hogy zsinórban öt idegenbeli mérkőzésük volt, s a csapat létszáma is megcsappant eltiltások, sérülések miatt. Az ifjúsági együttesből 5-6 fiatalt kellett beépíteniük, s amíg ez tartott, sorra szenvedték el a vereségeket. A Horváth Attila irányította felnőttek a 15 csapatos mezőnyben jelenleg a 13. helyen állnak, de bíznak benne, hogy lesz ez még jobb is.
Az ifik részéről már tavasszal érződött, hogy gondok adódnak az összeállításnál, hiszen többen kiöregedtek, s többen továbbtanulásuk miatt nem tudták vállalni az edzéseken, mérkőzéseken való részvételt. Tavasszal ők a 12. helyen zártak, őszre pedig csupán a kapus és három mezőnyjátékos maradt az előző garnitúrából. De – ahogy Pillmann Ferenc fogalmazott – Horváth József edző rendesen megfogta az új gárdát, s amióta hazai pályán edzhetnek, szépen fejlődnek, az elnök szerint jobb eredményekre is képesek. Az ifi együttes jelenleg a 14. helyen tanyázik, de a remények szerint fel tudnak kapaszkodni a középmezőnybe.
A beszámolóból az is kiderült, hogy a pályarekonstrukció az egyesület büdzséjét is megterhelte. Míg az éves költségvetésük 3,5 millió volt, kiadásaik majdnem elérték a 4 milliót, így már tartalékaik egy részét is fel kellett használniuk.
A jövő évre könnyebbséget jelenthet az a sportfinanszírozásra benyújtott, 7 milliós pályázatuk, melyet az MLSZ támogatásra méltónak talált, s továbbított is a döntéshozók számára. Siker esetén az elnyert 7 millióhoz 30%-os önrészt kell biztosítaniuk, a teljes összegből jutna működésre, utánpótlás nevelésre, kerítés építésére a sporttelep köré, s az edzőpálya füvesítésére. Ha sikerül támogatót, támogatókat találniuk, a tribünt is szeretnék felújítani jövőre. Mögé két kisebb faépületet terveznek, az egyikben tárolót, a másikban pedig mellékhelységet, s büfé részt terveznek kialakítani.
A közgyűlésen tisztújításról is döntöttek, mivel lejárt a vezetés négy évre szerzett mandátuma. Mondhatni, nem okozott meglepetést, hogy a tagság ismét Pillmann Ferenc elnöknek szavazott bizalmat, ő már 1995 óta tölti be tisztét. Az elnökség tagja maradt változatlanul Bozzay Attila, Pillmann Zoltán, Horváth József, Schlapak József, Licul Norbert, Kovács Norbert, Pillmann Attila, valamint újként került a testületbe Ifj. Hernádi József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya