Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 23. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Zenélő képek

Zenélő képek

Az In Memoriam Kodály Képzőművészeti Rajzpályázat eredményhirdetésén vett részt Dr. Kancz Csaba alpolgármester az Erkel Ferenc Zeneiskolában.

Nem véletlenül időzítették a verseny végét a Tavaszi Fesztivál idejére, amely szintén Kodály Zoltán munkássága előtt tiszteleg.
„Kodály Zoltánt Magyarországon különösképpen nem kell méltatni, a világ minden pontján, még Japánban is jelen van az oktatásban” – mondta Dr. Kancz Csaba alpolgármester a díjátadó ünnepségen. Hozzátette: Örömmel látja, hogy a számítógép, az internet és a televízió nem minden gyermeket csábít el a művészetektől. Ezt bizonyítja a sok remekmű, amit a versenyzők készítettek a pályázatra. Remek színhasználat, változatos kompozíciók és sallangmentesség jellemző az összes beküldött műre, amelyek témája minden esetben Kodály Zoltán munkásága és művei voltak. A pályázatra nem csak Komárom-Esztergom megyéből, hanem Zircről, Bakonyszentlászlóról és Badacsonytomajról is érkeztek rajzok. Elsöprő sikert a tatabányai Sárberki Általános Iskola ért el, több helyezett is tőlük került ki. Lévai Ádám grafikusművész , mint zsűritag is jelen volt a díjátadón. „ A rajzok, szinte megszólaltak. Bőség volt a jó rajzokból, nehéz volt dönteni. – hangsúlyozta a művész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya