Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 14. 13:32, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Zöld Beruházási Rendszer panelpályázat Tatabányán

Zöld Beruházási Rendszer panelpályázat Tatabányán

Elkezdődtek az Új Széchenyi Terv keretében működő Zöld Beruházási Rendszer panelpályázat kivitelezési munkálatai a városban – jelentette be az egyik helyszínen, a Gál lakótelepen Schmidt Csaba polgármester.

A tájékoztatón jelen volt Pleier Tamás a körzet önkormányzati képviselője és Tornyosné Vollár Krisztina, a társasház közös képviseletét ellátó cég vezetője.

Schmidt Csaba elmondta: a mostani korszerűsítések kilenc lakóépület 262 lakását érintik, és a kivitelezési munkák összköltsége meghaladja a 180 millió forintot. A pénzügyi konstrukció hárompilléres, a sikeresen pályázó és önrészt biztosító lakóközösségek állami támogatáshoz társul az önkormányzati is, amely most mintegy 48 millió forint. A polgármester ismertette, hogy az Új Széchenyi Terv nagyon jó pályázati lehetőségeket kínál az energiatakarékosságot eredményező felújításokra. A panelprogram legújabb szakaszában az iparosított technológiával épített társasházaknál lecserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést, és szigetelik az épületek homlokzatát. Az érintett társasházak Újvárosban, a Gál lakótelepen, Kertvárosban, a Bánhidai lakótelepen és Dózsakertben vannak. A sikeres tatabányai panelprogrammal a pályázó társasházak rezsiköltsége akár már a következő fűtési szezonban jelentősen csökkenthet a beruházások eredményeként. Schmidt Csaba szólt arról is, hogy meggyőző eredményeket hozott a városi fűtéskorszerűsítési program Az önkormányzat az idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását.

Lakóépületek: Béla király körtér 31-32-33., Béla király körtér 34-35-36., Március 15. u. 1-2., Gál ltp. 205-206-207., Jászai Mari u. 3., Jászai Mari u.15., Bánhidai ltp. 120-121., Szt. György u. 50-52., Köztársaság út 2.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.