Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 25. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A brit szupermarketekben már beköszöntött a húsvét

A brit szupermarketekben már beköszöntött a húsvét

Még véget sem ért a karácsony előtti bevásárlási roham, a brit szupermarketekben már beköszöntött a húsvét: a kiskereskedelmi hálózatok egyes boltjainak polcain megjelentek a húsvéti csokitojások, több mint három hónappal 2013 húsvétja előtt.

A Sainsbury's szupermarketlánc üzleteiben a karácsonyi édességek mellett jól megfér a töltött csokoládétojás, a Tesco néhány boltjában pedig már karácsony előtt csokoládényulakat kezdtek árulni, bár a cég szóvivője a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - hétfői beszámolója szerint elismerte, hogy ez "tévedés" volt, és a cég bevonta a meglehetősen korán kirakott húsvéti csokoládérelikviákat.
Az anglikán egyház szóvivője útján közzétett nyilatkozatban fejezte ki nemtetszését amiatt, hogy a brit áruházak húsvétot csinálnak a karácsonyból.
Steve Jenkins egyházi szóvivő szerint ezt még a vásárlók is "ostobaságnak" tartják, és a fogyasztók véleményét a szupermarketeknek is figyelembe kell venniük.
A nagy verseny és a sanyarú gazdasági helyzet közepette azonban az utóbbi években rendre előfordul, hogy az egyes ünnepekhez kötődő árucikkek hónapokkal korábban megjelennek a brit üzletekben.
Tavalyelőtt például az országos lapok címoldalaira került, amikor az előkelő londoni Selfridges áruházban már augusztus elejétől - 145 nappal karácsony előtt - megvásárolható volt a cég karácsonyfadísz-kollekciója, a karácsonyi lámpafüzérekkel és egyéb ünnepi kellékekkel együtt, sőt akár cserépben nevelt karácsonyfát is vehetett a nyári vakáció közepén az előrelátó vásárló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.