Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2015. Június 06. 00:00, szombat | PR

A napszemüveg viselésének fontossága

A napszemüveg viselésének fontossága

Mindannyian ismerjük a nap elleni védekezés fontosságát, főként, ha a bőrünket visszük a vásárra - szemünkkel kapcsolatban azonban már nem vagyunk ennyire elővigyázatosak.

A Nap látható és ibolyán túli (UV) sugaraitól egész életünk során folyamatosan óvnunk kéne szemünket - figyelmeztetnek az amerikai John Hopkins Orvosi Egyetem szemorvosai. Az ultraibolya sugarak szemkárosító hatása ugyanis összeadódik, és előbb vagy utóbb szemünk fényérzékennyé válik, nő a szürke hályog, a makuladegeneráció, valamint a szemdaganatok kialakulásának kockázata.

Ne feledkezzünk el a gyerek napszemüvegéről!

Sokszor azok a szülők, akik a strandon gondosan kenik naptejjel gyerekeiket, hagyják, hogy azok reggeltől estig napszemüveg nélkül rohangáljanak a vízparton. A kicsiknek ráadásul a pupillájuk is nagyobb a felnőttekénél, a szemük pedig csak korlátozottan képes megszűrni az ultraibolya sugarakat. A szemmel is úgy van, mint a bőrrel: a 18 éves kor előtt bekövetkező sérülések különösen károsak.

Ha napszemüveget szeretnél, térj be az Optima Marktba, Tatabányán, a Tescoba, (Blathy Ottó u.1.).

Az üzletről bővebben ITT olvashatsz!

Forrás: fotók - pinterest, cikk: www.origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 11. 16:00, szerda | PR

Laminálógépek az élet minden területéhez

Ha laminálás kerül szóba, mindenkinek az irodai munka jut eszébe, hisz ezzel a módszerrel dokumentumainkat tudjuk tartósabbá tenni és azoknak minőségi megjelenést kölcsönöz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 19. 00:00, hétfő | PR

Népszerű márka a hazai kínálatban: Royal Canin