Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2012. Augusztus 08. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A terhesség alatti szex a legjobb?

A terhesség alatti szex a legjobb?

Talán a természet jutalma, hogy bár a terhesség sok szempontból nehéz, de ez a kilenc hónap a legjobb a szexuális élet tekintetében - írja a Fox News. Cikkünkből kiderül, hogy mi áll az élettani jelenség mögött.

Dr. Ruslana Kadze, szülész-nőgyógyász ezt azzal magyarázza, hogy a kismedence fokozott véráramlása vérbőséget okoz a nemi szerv környékén. Ez okozhatja, hogy a nők ilyenkor jobban szeretik a szexuális együttléteket, mint máskor.

Ugyanakkor a mellek is érzékenyebbek, különösen az első trimeszter alatt, ezért ilyenkor általában azt sem szeretik, ha hozzájuk érnek. Viszont ez a második trimeszterre általában elmúlik.

Természetesen a kérdésben van némi ellentmondás, ugyanis sokszor nem ajánlott a terhesség alatti szex. Egyébként, ha csak az orvos nem mondja, a szex nem káros a babára nézve. Ráadásul az együttlétek segítenek a kismamának nyugodtnak maradni és jobban is alszanak tőle. Tehát összességében a terhesség alatti szex biztonságos és egészséges.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 08:44, csütörtök | Életmód

Száz emberből 87 elégedetlen a testsúlyával

Száz emberből 87 elégedetlen a testsúlyával, az emberek többsége pedig rosszul ítéli meg azt - derült ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság és a Novo Nordisk kérésére készült reprezentatív kutatásból.

2021. Március 02. 11:25, kedd | Életmód

Már egy dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is nagyon hatékony

A hétfőn ismertetett legfrissebb brit szakértői tanulmány szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár, illetve a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.

2021. Február 23. 20:23, kedd | Életmód

Drámaian pusztulnak az édesvízi halak

Az édesvízi halak katasztrofális fajpusztulásáról számolt be egy jelentés, amely szerint a világ 80 faja már kihalt, közülük 16 tavaly, egyetlen év alatt.