Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2019. November 20. 00:00, szerda | PR

Ablakfóliával a kilátás és belátás ellen

Ablakfóliával a kilátás és belátás ellen

Biztosan jártunk már olyan otthonban, ahol az ablakon kitekintve nem a legszebb látvány fogadott minket. Rosszabb esetben ez az otthon pont a miénk, és nem egy bosszús percet okoz a csúnya kilátás. Elég, ha a szomszéd lakás ablaka kéznyújtásnyira van, vagy ha csúnya épületfalra nyílik az ablakunk. Sokszor a környezet olyan, hogy nem szeretnénk nap mint nap szembesülni a látvánnyal. Zavar minket a rendetlen szomszéd, aki a kertjét raktárnak használja? A szomszéd építkezésen dolgozók kíváncsi tekintete? Vagy egyszerűen az utcán sétálók kiolthatatlan érdeklődése? Belátás ellen védekezzünk ablakfóliával!

Statikus fólia

A statikus, ragasztó nélküli fóliát teraszajtóra, ablakra, de még a zuhanykabin oldalára is felrakhatjuk. Elsősorban a belátás ellen nyújt hatásos védelmet, de dekorációs céllal is használhatjuk. A tekercsben kapható fólia szélessége valószínűleg nem egyezik a fedésre váró üvegfelület szélességével, de ettől ne ijedjünk meg: az illesztések nem látszódnak. A felrakáshoz szükségünk van egy kis vízre, amit a megtisztított üvegre fújunk, majd felrakjuk a fóliát. Amíg van víz a fólia alatt, addig könnyen tologathatjuk az anyagot a felületen.

Statikus kivitelének köszönhetően bármikor visszaszedhető, és nem hagy semmiféle nyomot. A vízpermetezés után egyszerűen felhelyezzük a fóliát, majd a simítóval, középről kifelé haladva buborékmentesre egyengetjük.

Fólia üvegfelületre

A statikus mellett ragasztós ablakfóliát is használhatunk. Ez a típus elsősorban akkor ajánlott, ha az üveg felülete egyenetlen, recés. Sokféle mintából választhatunk Fóliás Jucinál, a kínálatban mindenki megtalálhatja az egyéni elképzeléseinek és stílusának megfelelő fóliát. Mindegyik fajta 99%-ban szűri a káros UV sugarakat, így bútoraink, kárpitjaink sem fakulnak ki.

Külön termékcsoport a hővédő fólia. Az UV védelem mellett kiváló hővisszaverő hatása is van. Különösen ajánlott panellakások ablakainak fedésére, használatával jelentős hőmérséklet csökkenést érhetünk el. A tükörfólia is remek alternatíva, ha szeretnénk a belátás ellen védekezni.

Tudnivalók

Ha nem szeretnénk, hogy függönnyel vagy redőnnyel védekezzünk a kéretlen pillantások ellen, akkor az ablakfólia kiváló választás. Fontos azonban tudnunk, hogy például a tükörfólia esetében szükségünk lehet kiegészítő megoldásra. Sötétedés után a tükörhatás megfordul, és kintről be lehet látni a kivilágított lakásba.

Az ablakfólia könnyen és gyorsan felrakható, szikével, ollóval egyszerűen méretre vágható, nincs szükség szakember közreműködésére. Érdemes egy-két milliméterrel kisebb szélességben felrakni a fóliát, így a széleknél könnyen tud távozni a víz. Ha foltos marad a fólia, ne essünk kétségbe, hiszen néhány óra alatt elpárolog a nedvesség. Ha szeretnénk a végső felrakás előtt kipróbálni a fóliát, rendelhetünk termékminta csomagot is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 00:00, csütörtök | PR

Válaszd az igazit szilveszterre!

2019. November 19. 00:00, kedd | PR

Felni tisztítás környezetbarát módon

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?